Doi ciobani din Harghita, muscati de un urs. Presedintele CJ Harghita cere emiterea fara consultare publica a ordinului privind cota de interventie la ursi

Pentru ca acum, daca mai asteptam inca o luna si jumatate, putem ajunge si la peste 100 de oameni care sunt atacati de ursi, acei 50, 60, 70 de ursi din Harghita care sunt stiuti (ca provoaca probleme - n.r.) si impotriva carora trebuie sa se ia masuri. Medicul de garda Adrian Dobrica, specialist in chirurgie toracica, a declarat pentru AGERPRES ca "unul dintre pacienti a fost muscat de scalp, de coapsa dreapta, de soldul drept, de antebrat si de organe genitale", iar celalalt "are o rana muscata la mana dreapta".

acum 35 luni (8 Jul 2017)

UPDATE 19.30: Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, solicita ca emiterea ordinului ministrului Mediului privind cota de interventie pentru ursii periculosi sa se faca imediat si fara consultare publica, dupa ce trei persoane au ajuns la spital in ultimele trei zile in urma unor atacuri ale ursilor, potrivit Hotnews.ro.

"Eu cred ca ordinul de derogare privind extragerea acestor exemplare care ataca oamenii trebuie imediat eliberat si luni vom transmite detaliat primului ministru Mihai Tudose o adresa prin care vom solicita ca Legea 52 privind transparenta decizionala sa fie modificata, astfel incat orice act normativ care prevede luarea unor masuri urgente de salvare a vietilor omenesti sa fie scos de sub incidenta legii. Pentru ca acum, daca mai asteptam inca o luna si jumatate, putem ajunge si la peste 100 de oameni care sunt atacati de ursi, acei 50, 60, 70 de ursi din Harghita care sunt stiuti (ca provoaca probleme - n.r.) si impotriva carora trebuie sa se ia masuri.

Acesta a opinat ca nu este bine ca o tara sa fie guvernata in urma unor presiuni facute pe retelele de socializare si in mass-media si considera ca un stat normal trebuie sa aiba grija de propriii cetateni.

"Eu cred ca orice tara normala trebuie sa aiba grija de cetatenii sai si nu este normal ca neputinta Bucurestiului de a lua niste decizii sa puna in pericol viata oamenilor din aceste judete. Rugam ca miercuri, la sedinta de Guvern, sa fie modificata Legea 52 si tot miercuri ordinul ministrului Mediului sa fie publicat in Monitorul Oficial, astfel incat deja joi sa poata sa fie interventii, care sunt urgente", a conchis presedintele Consiliului Judetean Harghita.

Doi ciobani au ajuns cu multiple leziuni muscate, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Miercurea Ciuc, dupa ce au fost atacati de un urs in timp ce se aflau cu oile la pascut.

Directorul Asociatiei de Vanatoare din zona, Janos Zsolt, a declarat, sam... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro