Doi barbati in zbor deasupra soselei. "Tin minte si acum culoarea prafului pe fetele lor, in lumina becului stradal"

Doi barbati in zbor deasupra soselei.

> Aveam castile in urechi, desi de-a lungul multor ani maica-mea imi atrasese atentia cam de un miliard de ori ca asa se intampla cele mai multe accidente, ca trebuie sa auzi ce e in jurul tau cand mergi pe strada, bla bla bla. Imi amintesc cumva fetele lor, pentru ca am tresarit si m-am gandit "Oare cine-s astia si de unde au aparut, de ce nu i-am vazut pana acum?". Dintr-o data s-a facut liniste si, in tacerea aia dintre piese, in tacerea aia de inceput de zi, am auzit in spatele meu o izbitura puternica, urmata de o frana prelunga.

acum 88 luni (23 Mar 2017)

>

Aveam castile in urechi, desi de-a lungul multor ani maica-mea imi atrasese atentia cam de un miliard de ori ca asa se intampla cele mai multe accidente, ca trebuie sa auzi ce e in jurul tau cand mergi pe strada, bla bla bla. Plus ca sunetele alea te pot surzi, e de la sine inteles. Cu toate astea, mergeam cu castile infipte-n urechi, poate si pentru ca in dimineata aia muzica imi dadea putin curaj.

Fix dupa ce am trecut peste "podul cu pui" (niste pui galbeni, metalici, gigantici, genul de porcarii de care te atasezi doar dupa ce pleci din orasul cutare) m-am decis sa traversez. Nu era nicio masina pe strada, aproape nicio masina, si stiu sigur ca ascultam Guano Apes - "Lords of the Boards". Am vazut o luminita la mare distanta, in intuneric, venind din stanga, am inaintat si din fata mi-au aparut doi barbati care traversau in directia opusa. Imi amintesc cumva fetele lor, pentru ca am tresarit si m-am gandit "Oare cine-s astia si de unde au aparut, de ce nu i-am vazut pana acum?".

Am inaintat, iar cand am ajuns in mijlocul bulevardului, intr-o "zona cu verdeata" (chiar era o zona cu verdeata), "Lords of the Boards" s-a terminat. Dintr-o data s-a facut liniste si, in tacerea aia dintre piese, in tacerea aia de inceput de zi, am auzit in spatele meu o izbitura puternica, urmata de o frana prelunga. Sau poate o frana prelunga, urmata de o izbitura. M-am intors si am vazut cum cei doi barbati s-au aflat pentru o secunda in zbor deasupra soselei. I-am vazut acolo, in aer, blocati, cu corpurile anapoda, cu o miscare dezarticulata, surprinsi ca intr-un cosmar.

Au stat acolo o secunda foarte foaaaaarte lunga, atat cat sa pot sa-i vad si sa-i tin minte pentru totdeauna. Apoi trupurile lor s-au izbit de asfalt cu un sunet pe care nu pot sa-l compar cu nimic. De cealalta parte a strazii a iesit din masina soferul. Am stat fata in fata si mi-a trecut prin cap, tangential, undeva in spatele gandurilor, ca acum o sa vrea sa ma omoar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro