Doi ani fara Robin Williams: De ce nu putem trata moartea cu o anumita doza de umanitate si, Doamne fereste, poate cu umor?

Doi ani fara Robin Williams: De ce nu putem trata moartea cu o anumita doza de umanitate si, Doamne fereste, poate cu umor?

Inainte de a-si dezvolta o cariera de succes in show-uri de stand-up comedy, in televiziune si in productii hollywoodiene, Robin Williams a crescut in sanul unei familii bogate, fiind educat, dupa cum insusi a dezvaluit, de o servitoare. S-a intors spre stand-up comedy, intretinandu-se singur, lucrand in baruri si intr-un magazin de inghetata.Palmaresul lui Robin Williams Robin William a devenit cunoscut publicului american in rolul unui extraterestru caraghios pe nume Mork, venit de pe planeta Ork, din serialul de televiziune "Mork and Mindy" (1978-1982). Momente si roluri memorabile ale actorului Vulnerabilitatea succesului Succesul de care s-a bucurat in perioada anilor 1980 l-a transformat nu doar intr-un actor cunoscut, ci si intr-un tanar vulnerabil care a inceput sa abuzeze de cocaina si de alcool.

acum 95 luni (11 Aug 2016)

Actorul si comediantul Robin McLaurin Williams s-a nascut pe 21 iulie 1951, in Chicago, Illinois. Unul dintre cei mai amuzanti artisti ai Statelor Unite ale Americii, Williams si-a construit renumele pe baza unui stil propriu de improvizatie, de o intensitate nemaivazuta, dupa ce a urmat cursurile unuia dintre cele mai renumite institute de teatru, Juilliard School din New York.

Inainte de a-si dezvolta o cariera de succes in show-uri de stand-up comedy, in televiziune si in productii hollywoodiene, Robin Williams a crescut in sanul unei familii bogate, fiind educat, dupa cum insusi a dezvaluit, de o servitoare.

Dupa ce a terminat liceul la San Francisco si a studiat stiintele politice la Claremont Men's College, Robin Williams s-a inscris la College of Marin pentru a studia teatrul. Acesta a invatat arta dramatica de la profesori de renume, precum John Houseman. Scopul lui era acela de a deveni actor dramatic, insa nu reusea sa obtina roluri care sa il satisfaca. S-a intors spre stand-up comedy, intretinandu-se singur, lucrand in baruri si intr-un magazin de inghetata.Palmaresul lui Robin Williams

Robin William a devenit cunoscut publicului american in rolul unui extraterestru caraghios pe nume Mork, venit de pe planeta Ork, din serialul de televiziune "Mork and Mindy" (1978-1982). Serialul a fost extrem de popular si a dus la lansarea pe piata a unei papusi vorbitoare Mork, care era capabila sa pronunte fraze precum "nanu-nanu", echivalentul pentru "salut" pronuntat in limba fictiva de pe planeta Ork. Incepand cu al doilea rol, al tanarului scriitor in filmul "The World According to Garp" (1982), calea i-a fost deschisa catre alte roluri de succes din productii recunoscute la nivel mondial precum "Good Will Hunting" (1997) - premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar -, "Good Morning, Vietnam" (1987) si "Dead Poets Society" (1989), ambele fiind nominalizate la premiile Oscar. De asemenea, actorul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro