Dodon si bau-baul ruperii tarii: "Republica Moldova se va rupe, iar o parte va reveni Romaniei!"

Dodon si bau-baul ruperii tarii:

De la Moscova s-a intors cu mana goala, la Bruxelles n-a avut nimeni timp de discursul lui sovietic, la Teheran a fost umilit, la Tiraspol s-au folosit de el, iar basarabenii care lucreaza in Occident l-au luat cu pietre. Sa le spuna de ce nu au facut absolut nimic din ce au promis si de ce, in mandatul lor, oligarhii sunt tot mai bogati, iar omul simplu, tot mai sarac.

acum 35 luni (12 Mar 2017)

>

Ca Dodon a recurs la ea, nu ma surprinde. Nici ca o face atat de repede, la trei luni de la preluarea mandatului. De la Moscova s-a intors cu mana goala, la Bruxelles n-a avut nimeni timp de discursul lui sovietic, la Teheran a fost umilit, la Tiraspol s-au folosit de el, iar basarabenii care lucreaza in Occident l-au luat cu pietre.

Ce ma surprinde, e cat de slaba este amenintarea pe care le-a livrat-o cetatenilor Republicii Moldova:

"Republica Moldova se va rupe, iar o parte va reveni Romaniei!"

Nici n-are rost sa-i reamintim ca, inainte de a se rupe, actuala Republica Moldova este ea insasi rezultatul a doua rupturi teritoriale.

De asemenea, inainte de a se rupe acum, in 2017, tot dragii sovietici ai lui Dodon au rupt o bucatica din RSSM si au daruit-o Ucrainei.

Bau-baul ruperii Republicii Moldova e slab, inainte de toate, pentru ca majoritatea locuitorilor ei chiar isi doresc ca acest stat sa se sparga. Faptul ca unii dintre ei s-au coalizat si l-au ales presedinte pe Dodon nu schimba cu nimic evidenta existentei unei majoritati, pentru care o eventuala disparitie a statului constituie o veste buna.

Nici partea a doua a amenintarii, conform careia, in eventualitatea iminentei disolutii a Republicii Moldova, o parte din ea va ajunge in Romania, nu constituie o sperietoare decat in mintea lui Dodon. Romania e printre cele mai sarace tari din UE, are o multime de probleme, dar, in comparatie cu tot ceea ce se afla in spatiul ex-sovietic, e Paradisul. De dimensiunile dezastrului economic pe care, odata cu teritoriul, l-am lua in primire, de numarul dodonilor pe care ar trebui sa-i integram si sa ii tratam ca europeni etc. Or, dupa cum arata sondajele, departe de a se inspaimanta, romanii isi asuma lucid o eventuala misiune de salvare, prin unire, a basarabenilor.

Din nefericire pentru Dodon, insa, nu e suficient sa creada el insusi in minciunile sale, pentru ca acestea sa se t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro