Dodon: Neprietenii nostri au incercat sa ne certe cu Rusia. Au numit-o agresor si ocupant

Dodon: Neprietenii nostri au incercat sa ne certe cu Rusia. Au numit-o agresor si ocupant

Dodon a mentionat ca fara de un parteneriat strategic cu Rusia Moldova nu are sanse sa supravetuiasca. Noi intelegem esenta acestui document - un pas politic al Bruxell-ului si Chisinaului cu scopul de a indeparta Moldova de sfera de influenta a Rusiei si CSI", a declarat presedintele tarii.

acum 29 luni (16 Mar 2017)

Dodon a mentionat ca fara de un parteneriat strategic cu Rusia Moldova nu are sanse sa supravetuiasca. Pierderile au fost de sute de milioane de dolari. Noi intelegem esenta acestui document - un pas politic al Bruxell-ului si Chisinaului cu scopul de a indeparta Moldova de sfera de influenta a Rusiei si CSI", a declarat presedintele tarii. Insa in ultimii sapte ani, au existat neprieteni la Chisinau care au numit Rusia agresor si ocupant in incercarea de a antagoniza relatiile dintre cele doua state, in timp ce moldovenii deopotrva ar vrea sa prieteneasca cu Rusia. "Asta o recunosc chiar si partenerii nostri politici, atat in interioul tarii cat si in afara, unde anumite cercuri sunt nemultumite ca am inceput a ne apropia si a restabili cooperarea economica si umanitara. In opinia sa, tara trebuie sa aiba relatii bune atat cu Occidentul cat si cu Estul, dar asta nu inseamna ca trebuie tolerate toate prevederile din Acordul de Asociere. "Eu sunt convins ca intelegerile privind regimul liber de vize trebuie sa ramana, pentru ca anterior, ca cetatenii nostri sa mearga in UE erau nevoiti sa-si ia pasaport roman.

Presedintele tarii s-a aratat sceptic fata de cooperarea cu NATO, afirmand ca va face totul posibil ca sa taraganeze deschiderea Biroului NATO la Chisinau. El considera ca reprezentantii NATO nu sunt sinceri atunci cand vorbesc exclusiv de colaboare economica, subliniind ca este doar o momeala "dupa care vor veni tancurile". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro