Dodon, la Moscova: Cu Romania avem doar o problema. Tentativele de a uni Moldova cu Romania

Dodon, la Moscova: Cu Romania avem doar o problema. Tentativele de a uni Moldova cu Romania

Dar atunci cand in Romania la nivel politic vorbesc despre faptul ca statalitatea Moldovei nu exista si in general trebuie lichidata, o sa le dam peste maini, la figurat sau la direct.

acum 49 luni (18 Jan 2017)

Eu lor nu o data le-am spus si inca o data repet prietenilor nostri romani: noi nu avem nicio problema, cu exceptia uneia, este doar o problema. Dar atunci cand in Romania la nivel politic vorbesc despre faptul ca statalitatea Moldovei nu exista si in general trebuie lichidata, o sa le dam peste maini, la figurat sau la direct. Eu nu intamplator am spus ca aceste miscari unioniste, care duc o lupta deschisa de lichidare a Moldovei, trebuie interzise prin lege (...) Apropos, astazi, Vladimir Vladimirovici mi-a daruit un suvenir interesant, Harta Moldovei istorice a secolului XVIII", a declarat Igor Dodon.

Seful statului a subliniat necesitatea semnarii Tratatului de frontiera dintre Moldova si Romania, aratandu-se ingrijorat ca Romania nu vrea sa recunoasca frontiera cu Moldova.

In acest context, Dodon a afirmat ca urmatoarea vizita dupa Moscova si Bruxelles, ar putea fi la Bucuresti.

Amintim ca presedintele Republicii Moldova se afla in perioada 16-18 ianuarie intr-o vizita oficiala la Moscova. Partile au discutat despre problema conflictului din Transnistria, problema migrantilor moldoveni aflati la munca in Rusia, despre perspectivele parteneriatului strategic moldo-rus si altele.

Dodon l-a asigurat pe liderul de la Kremlin ca daca socialistii obtin majoritatea parlamentara in 2018, ei vor rezilia Acordul de Ascoiere UE-Republica Moldova. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro