Documentul prin care William Totok isi retrage cererea de intrare in USR. La fel a facut atunci si Herta Muller

Documentul prin care William Totok isi retrage cererea de intrare in USR. La fel a facut atunci si Herta Muller

Decizia am motivat-o intr-o scrisoare adresata Asociatiei Scriitorilor din Timisoara si Uniunii Scriitorilor din Bucuresti prin faptul ca cererile de primire sunt trecute printr-un filtru politic, ceea ce contravine statutului organizatiei", precizeaza William Totok, care din 1987 traieste ca scriitor si jurnalist la Berlin si este corespondent al posturilor de radio Europa Libera si Radio France Internationale.

acum 59 luni (21 Apr 2018)

In contextul discutiilor privind suspendarea scriitoarei de Nobel Herta Muller din Uniunea Scriitorilor din Romania, scriitorul si publicistul William Totok, cofondator al Grupului de Actiune Banat - Aktionsgruppe Banat (1972-1975), ne-a pus la dispozitie document inedit. Decizia am motivat-o intr-o scrisoare adresata Asociatiei Scriitorilor din Timisoara si Uniunii Scriitorilor din Bucuresti prin faptul ca cererile de primire sunt trecute printr-un filtru politic, ceea ce contravine statutului organizatiei", precizeaza William Totok, care din 1987 traieste ca scriitor si jurnalist la Berlin si este corespondent al posturilor de radio Europa Libera si Radio France Internationale.

Aceasta cerere demonsetreaza ca William Totok, alaturi de Herta Muller si Johann Lippet, nu mai doreau sa faca parte din USR, chiar daca inainte a existat o solicitare de intrarea in Uniune.

Cititi si:

Presedintele Uniunii Scriitorilor din Timisoara, despre suspendarea Hertei Muller: "Banuiesc ca ea nici nu stia ca e membra in filiala"

William Totok, fost disident anticomunist: "Voi avea talanga de gat toata viata" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro