Documentul-cheie folosit in afacerea cu case vandute ilegal "unor persoane influente din Timisoara"

Documentul-cheie folosit in afacerea cu case vandute ilegal

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, viceprimarul Dan Diaconu, fostul primar Gheorghe Ciuhandu si fostul viceprimar Traian Stoia, dar si fostul director al Directiei de Patrimoniu, Martin Staia, au fost citati vineri la sediul structurii centrale a DNA, unde li s-a adus la cunostinta calitatea de suspecti in dosarul care vizeaza vanzarea ilegala a 1.000 de locuinte, printre beneficiarii unor locuinte vandute la pret de chilipir fiind persoane influente din Timisoara. Totodata, legea a dat dreptul chiriasilor sa cumpere imobilele in care locuiau, dar numai acelor chiriasi care dovedeau ca, la data intrarii in vigoare a Legii 112/1996, aveau contracte de inchiriere a acelor imobile si le ocupau la acea data", mai arata procurorii DNA, potrivit carora, Primaria Timisoara a incheiat "sute de contracte de vanzare-cumparare cu persoane influente in mediul social din municipiul Timisoara care nu au avut calitatea de chiriasi la data intrarii in vigoare a Legii 112/1995 si care, prin urmare, nu aveau nici un drept sa dobandeasca respectivele imobile".

acum 89 luni (20 Feb 2017)

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, viceprimarul Dan Diaconu, fostul primar Gheorghe Ciuhandu si fostul viceprimar Traian Stoia, dar si fostul director al Directiei de Patrimoniu, Martin Staia, au fost citati vineri la sediul structurii centrale a DNA, unde li s-a adus la cunostinta calitatea de suspecti in dosarul care vizeaza vanzarea ilegala a 1.000 de locuinte, printre beneficiarii unor locuinte vandute la pret de chilipir fiind persoane influente din Timisoara. Nicolae Robu a mai spus ca pentru vanzarea celor doua apartamente a avut viza de legalitate din partea aparatului de specialitate al Primariei, actionand cu buna credinta in tot ce a facut. De altfel, comunicatul DNA prin care este anuntata inceperea urmaririi penale pentru abuz in serviciu fata de Robu, Ciuhandu, Diaconu, Staia si Stoia arata contextul in care 967 de locuinte din Timisoara au fost vandute ilegal, afacerea avandu-si izvorul in timpul primarului Gheorghe Ciuhandu.

Beneficiari - "persoane influente"

Procurorii au aratat ca "tunurile" au inceput in luna ianuarie 1996, odata cu intrarea in vigoare Legea 112/1995 pentru reglementarea situatiei juridice a unor locuinte nationalizate de statul comunist.

Totodata, legea a dat dreptul chiriasilor sa cumpere imobilele in care locuiau, dar numai acelor chiriasi care dovedeau ca, la data intrarii in vigoare a Legii 112/1996, aveau contracte de inchiriere a acelor imobile si le ocupau la acea data", mai arata procurorii DNA, potrivit carora, Primaria Timisoara a incheiat "sute de contracte de vanzare-cumparare cu persoane influente in mediul social din municipiul Timisoara care nu au avut calitatea de chiriasi la data intrarii in vigoare a Legii 112/1995 si care, prin urmare, nu aveau nici un drept sa dobandeasca respectivele imobile". Printre persoanele influente care au beneficiat de locuinte vandute ilegal ar fi procurori, judecatori, fosti sefi din Politie sau fosti ofi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro