Documente scandaloase in cea mai mare scurgere de informatii din fotbalul international. Football Leaks: Povestea milionului de euro al lui Hagi

"Conform informatiilor cuprinse in e-mail-uri si documente Football Leaks, impresarul lui Neymar controleaza cluburile Apollon si Mouscron si fenteaza astfel regulile FIFA care interzic detinerea de drepturi economice la jucatori de catre terte parti (Third Party Ownership). Acest transfer s-a realizat oficial si legal in conformitate cu reglementarile sportive internationale, toate documentele prezentate fiind inregistrate in sistemul TMS (implementat de FIFA) si confirmate si acceptate de catre federatiile de fotbal din Romania si Cipru.

acum 36 luni (6 Dec 2016)

Alaturi de mari vedete ale fotbalului mondial, precum Cristiano Ronaldo, Neymar da Silva, James Rodriguez, José Mourinho apare si numele lui Gheorghe Hagi.

Conform acestor documente, un transfer sportiv secret s-ar fi incheiat cu un transfer bancar secret, de la echipa de fotbal Viitorul, in contul unei firme offshore din Malta. Este vorba despre transferul jucatorului Cristian Manea de la echipa Viitorul Constanta la Apollon Limassol in anul 2014. Cei de la Gazeta Sporturilor sustin ca ar fi fost un transfer fictiv, pentru ca jucatorul nu a ajuns niciodata in Cipru.

"Conform informatiilor cuprinse in e-mail-uri si documente Football Leaks, impresarul lui Neymar controleaza cluburile Apollon si Mouscron si fenteaza astfel regulile FIFA care interzic detinerea de drepturi economice la jucatori de catre terte parti (Third Party Ownership).

Pentru 2,5 milioane de euro - suma de transfer primita de la Apollon - Hagi l-a plasat pe Manea in acest circuit indoielnic. In momentul vanzarii, Academia avea datorii de 19.420.907 lei (aproximativ 4,4 milioane de euro), iar banii din Cipru ii permiteau lui Hagi sa respire, sa plateasca din rate si sa lucreze in continuare la formarea altor fotbalisti. La 4 luni si 13 zile dupa condamnarea cumnatului sau si a fostilor sai impresari in Dosarul Transferurilor, patronul si antrenorul Academiei Hagi a semnat un act misterios prin care trimitea un milion de euro in conturile unei firme offshore din Malta.", scrie jurnalistul Costin Stiucan in Gazeta Sporturilor.

Un circuit ciudat

Hagi a semnat in mai 2014 un contract cu Dito Trading and Consulting Limited din St. Julians, Malta, reprezentata de agentul FIFA, Thorsten Weck, pentru evaluarea unui posibil transfer al lui Manea, acceptand sa plateasca acestei firme orice suma care ar fi depasit 1,5 milioane de euro la efectuarea tranzactiei. Cum jucatorul a fost vandut catre Apollon Limassol cu suma de 2,5 milioane de euro, un milion a ajuns ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro