DOCUMENTE Nou scandal in justitia romaneasca: Sefa Inspectiei Judiciare ar fi incercat masluirea controlului la DNA. Replica IJ si CSM

Astfel, o nota a fost trimisa de inspectorul Elena Radescu, o alta de catre ea si doua colege din echipa de control care ii sustin punctul de vedere, iar o a treia de ceilalti membri ai echipei care a efectuat verificarile la DNA. Intr-un document de 12 pagini, inspectoarea isi acuza colegele, Monica Plesea si Mihaela Hrituc, inspectoare in cadrul echipei trimisa la DNA, de "lipsa de respect si tact in timpul verificarilor efectuate la sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie", potrivit sursei citate. Coordonatoarea echipei de control de la DNA sustine ca inspectoarele Plesea si Hitruc, "au dorit sa vada actele de urmarire penala din fiecare dosar, selectat pe criterii stabilite anterior, nu au fost multumite de fisele, respectiv planurile de ancheta prezentate in fiecare cauza si explicatiile procurorilor, motiv pentru care au adoptat o conduita lipsita de calm si rabdare, bazata pe ton ridicat".

acum 80 luni (4 Sep 2017)

UPDATE 15.45: Consiliul Superior al Magistraturii a primit mai multe note si memorii pe tema controlului efectuat de Inspectia Judiciara la DNA, a declarat luni, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al institutiei, judecatorul Stefan Lucaciuc.

Astfel, o nota a fost trimisa de inspectorul Elena Radescu, o alta de catre ea si doua colege din echipa de control care ii sustin punctul de vedere, iar o a treia de ceilalti membri ai echipei care a efectuat verificarile la DNA.

Coordonatoarea echipei de control a Inspectiei Judiciare, Elena Radescu, acuza ca boardul de conducere al Inspectiei Judiciare a intervenit in efectuarea controlului managerial la DNA "prin dispozitii date in afara cadrului legal, coroborat cu prelungirea nejustificata a perioadei de control, de natura a perturba activitatea DNA", scrie Ziare.com. In replica, purtatorul de cuvant al Inspectiei Judiciare, Alin-Bogdan Alexandru, sustine ca institutia nu avea cunostinta de aceasta nota, in schimb purtatorul de cuvant al CSM Stefan Lucaciuc a confirmat ca documentul a fost inregistrat saptamana trecuta.

Potrivit Elenei Radescu, dispozitia a vizat "efectuarea intr-un anumit mod a controlului, de natura a crea conditii pentru scurgeri de informatii in cauze aflate in proceduri speciale, verificarea unor dosare care se aflau in proceduri de inventariere si nu se aflau in lucru la procurori, audierea unor persoane care au plecat din DNA pe segmentul comunicare".

Intr-un document de 12 pagini, inspectoarea isi acuza colegele, Monica Plesea si Mihaela Hrituc, inspectoare in cadrul echipei trimisa la DNA, de "lipsa de respect si tact in timpul verificarilor efectuate la sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie", potrivit sursei citate. Tudorel vrea sa poata trimite magistratii la psihiatru

De asemenea, Elena Radescu mai sustine ca Adriana Romanescu Pampu, directoarea Directiei de Inspectie Judiciara (IJ) pentru procurori, i-a ce... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro