Documente. Neregulile privind decontarea serviciilor de ingrijiri la domiciliu au fost sesizate din 2014
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a fost sesizata inca din anul 2014 de nereguli privind modalitatea de verificare si aprobare a dosarelor de ingrijire la domiciliu, in urma controalelor suspiciunile fiind confirmate, potrivit unor documente intrate in posesia Mediafax. Raportul de control obtinut de Mediafax arata ca CNAS a fost informata de o casa de avocatura privind nereguli la nivelul Casei de asigurari de sanatate a municipiului Bucuresti privind modalitatea de verificare si aprobare a dosarelor depuse in vederea obtinerii de catre asigurati a deciziei de ingrijiri la domiciliu.
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a fost sesizata inca din anul 2014 de nereguli privind modalitatea de verificare si aprobare a dosarelor de ingrijire la domiciliu, in urma controalelor suspiciunile fiind confirmate, potrivit unor documente intrate in posesia Mediafax.
Raportul de control obtinut de Mediafax arata ca CNAS a fost informata de o casa de avocatura privind nereguli la nivelul Casei de asigurari de sanatate a municipiului Bucuresti privind modalitatea de verificare si aprobare a dosarelor depuse in vederea obtinerii de catre asigurati a deciziei de ingrijiri la domiciliu.
"Se constata din declaratia data la sediul CNAS, faptul ca fiica domnului Ganuci Marin nu a semnat niciun document pentru depunerea cererii decat cu firma SC Alicia Medical Expert SRL, existand neconcordante intre declaratiile fiicei asiguratului Ganuci Marin si serviciile de ingrijire medicala la domiciliu raportate si decontate pentru furnizorul SC Christian Ingrijiri Paleativ SRL", este una dintre concluziile raportului din 2014.
Alina Ion, directorul unei firme de servicii medicale, denuntator in dosarul CNAS, a declarat pentru Mediafax ca va pune la dispozitie date despre pacientii care aveau nevoie de ingrijiri si au murit, precizand ca reprezentantii sistemului de asigurari de sanatate i-au cerut sa nu mai faca sesizari. Cei care beneficiau de bani ar fi avut si protectia unor persoane din conducerea Casei de asigurari de sanatate a Capitalei, dar si din conducerea CNAS.
Din primul lot arestat a facut parte Marian Burcea, fostul sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Sergiu Ciobanu, fost consilier al lui George Maior la SRI, Alin Sergiu Costache (sef al Directiei Generale de Monitorizare Antifrauda din C.N.A.S), Razvan Mihai Mischie (reprezentant legal al unei societati prestatoare de servicii medicale), Maria Costica (reprezentant legal al unei societati prestatoare de servicii medicale), Cristina Manta (avocat in B... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro