DOCUMENTE Invataturile unui profesor de Religie pentru elevii sai de liceu: "Homosexualii sunt vrednici de moarte"

DOCUMENTE Invataturile unui profesor de Religie pentru elevii sai de liceu:

Buhuceanu este de parere ca profesorul de religie nu trebuie sa fie cel care tine si ora de educatie sexuala: "Elevul de liceu este supus unui singur tip de informatie, in cazul educatiei sexuale, aceasta vine de la profesorul de religie si se bazeaza, in principal, pe menirea de a procrea. Romania, aproape de adoptarea parteneriatului civil intre doua persoane, indiferent de sex De altfel, Parlamentul Romaniei se afla la un pas de adoptarea parteneriatului civil intre doua persoane, indiferent de sex, dupa ce marti, 21 aprilie, Comisia deputatilor pentru munca si protectie sociala a avizat favorabil acest proiect de lege.

acum 61 luni (27 Apr 2015)

"Cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai ca fac ei acestea, ci le si incuviinteaza celor care le fac", se arata in brosura, editata de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani (ASCOR).

Potrivit Asociatiei Secular-Umaniste din Romania (ASUR), care a intrat in posesia brosurii, documentul distribuit elevilor legitimeaza discriminarea oamenilor in functie de orientarea sexuala si incita la violenta. Biserica si asociatiile religioase se opun vehement orelor de educatie sexuala, dar distribuie copiilor de clasa a X-a cartulii in care se vorbeste despre ", a aratat Toma Patrascu, presedintele ASUR.

Acesta sustine ca este inacceptabil ca in sistemul de invatamant sa fie tolerate si incurajate astfel de atitudini.

"Solicitam Ministerului Educatiei sa elaboreze si sa implementeze un set de politici educationale destinate a preveni infiltrarea gruparilor religioase fundamentaliste in scoli pentru a preveni propaganda homofoba si incurajarea atitudinilor violente in randul elevilor", a completat Patrascu, adaugand ca in Romania sunt peste 18.400 de biserici, dar mai putin de 4.700 de scoli generale stau la dispozitia copiilor.

"In unitatile publice de invatamant trebuie sa se respecte o stricta neutralitate religioasa, iar in cadrul orelor de Religie trebuie predata Istoria Religiilor si nu viziunea particulara a unui anumit cult, indiferent care ar fi acela", spune Patrascu.

La randul ei, directoarea Colegiul Tehnic "Nicolae Titulescu" din Brasov unde preda profesorul de Religie Dorel Chirita a declarat pentru adevarul.ro ca la nivelul scolii a fost demarata deja o ancheta in acest caz.

"Scoala nu a fost informata ca se vor imparti aceste brosuri, nu suntem de acord cu asa ceva, este prima si ultima oara. Am stat de vorba si eu cu domnul profesor care mi-a spus ca ii pare rau si ca a impartit brosurile fara sa le citeasca", a ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro