Documentarul "Varza, cartofi si alti demoni", tragi-comedia satului romanesc, difuzat in premiera la TVR

Documentarul "Varza, cartofi si alti demoni" il invita pe privitor in Lunguletu, un sat din apropierea Bucurestiului, unde 1.000 de agricultori asteapta an de an in piata locala sa isi vanda cele peste 100.000 de tone de varza.

acum 87 luni (2 Feb 2017)

Documentarul "Varza, cartofi si alti demoni" il invita pe privitor in Lunguletu, un sat din apropierea Bucurestiului, unde 1.000 de agricultori asteapta an de an in piata locala sa isi vanda cele peste 100.000 de tone de varza. O vom afla din documentarul semnat de regizorul Serban Georgescu, realizat in parteneriat cu Televiziunea Romana si difuzat duminica, 5 februarie, de la ora 21:00, la TVR 1.

Intrigat de faptul ca in schimbul a 100 de lei a primit o tona de varza, regizorul decide sa petreaca un an in acest sat si sa lucreze pamantul cot la cot cu satenii. Incearca sa inteleaga de ce aceste familii de agricultori, aparent prosperi si cu sanse de a avea un trai bun, traiesc pe datorie, desi au in mana uneltele unei afaceri de succes - pamant roditor, utilaje moderne, recolte bogate.

O satira a realitatilor curente din agricultura europeana, in naratiunea regizorului insusi, filmul relateaza din interior stradania unui sat de a iesi din acest cerc vicios, prezentata intr-un stil specific romanesc: cu haz de necaz...

Documentarul a fost prezentat in premiera in noiembrie 2016, la Dok Leipzig, cel mai vechi festival de film documentar din lume, dar si unul dintre cele mai reputate in ceea ce priveste documentarul artistic, filmul de animatie si proiectele interactive. Din echipa de productie a filmului produs de Elefant Film in coproductie cu Kolectiv Film si in parteneriat cu TVR fac parte Bogdan Slavescu - director de imagine, Ioan Iacoban, Alex Iosub - sunet. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro