DOCUMENTAR Cum ne-am petrecut sfarsitul monarhiei. Micaela Ghitescu, fost detinut politic: "S-au anulat toate revelioanele"

Desi, poate ca mai important, dincolo de momentele istorice care sunt cunoscute, au fost dezbatute si vor mai fi, regele Mihai I lasa mostenire un model de om de stat cum cei de astazi, la cum arata actualitatile, nu vor mai vedea: un om de stat care pune binele tarii mai presus de al sau.

acum 79 luni (9 Dec 2017)

Un comunicat de presa care a emotionat o tara intreaga, desi se stia de mai bine de un an ca starea sa de sanatate este precara. Mihai I, ultimul rege al romanilor, avea 96 de ani, iar pe ultimii 70 i-a trait fara de tara, in pribegie. A murit fara sa i se dea sansa, dupa caderea regimului ilegal, instaurat de autoritati ilegitime, de a reveni la conducerea tarii. A murit fara sa-i vada trasi la raspundere pe cei care i-au zadarnicit incercarile de a reveni in tara, dupa Revolutie - de fapt, fara sa-i vada trasi la raspundere pe cei care i-au zadarnicit Romaniei sansele de a intra in Europa civilizata, dupa Revolutie. Desi, poate ca mai important, dincolo de momentele istorice care sunt cunoscute, au fost dezbatute si vor mai fi, regele Mihai I lasa mostenire un model de om de stat cum cei de astazi, la cum arata actualitatile, nu vor mai vedea: un om de stat care pune binele tarii mai presus de al sau. Insa, pentru a intelege cate ceva din tragismul destinului sau, si al Romaniei deopotriva, ne intoarcem la ultimele zile cand Romania era monarhie constitutionala, asa cum a fost de la Independenta la Marea Unire. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro