DOCUMENT Un raport teribil si ingrijorator. Migrantii recuperati de retelele crimei transnationale organizate

DOCUMENT Un raport teribil si ingrijorator. Migrantii recuperati de retelele crimei transnationale organizate

Apoi, centre asemanatoare apar in diverse tari din UE (veti vedea ca este unul si pe teritoriul Romaniei, poate autoritatile noastre au de spus ceva in acest sens?), acolo de unde se ramifica rutele interne de migratie dupa ce oamenii ajung pe teritoriul UE, oamenii fiind preluati de "retelele interne" pentru a fi repartizati inspre diverse tari europene, foarte departe de plasa de control a autoritatilor de frontiera. Retelele de traficanti folosesc un sistem extrem de amplu de mijloace de transport, centre intermediare de tipul taberelor de refugiati si, mai ales, ofera documentele necesare pentru ca fiecare grup sa poata trece cat mai usor de punctele de control.

acum 65 luni (18 May 2016)

>

Aceasta este prima si cea mai ingrijoratoare concluzie dintr-raport-avertisment, profesionist redactat de expertii de la Interpol si Europol, dat publicitatii in urma cu cateva zile. Si iata, extrem de ingrijorator, cum se articuleaza activitatea retelelor transnationale de crima organizata care actioneaza si acum de-a lungul rutelor principale, formand mai intai centre de "regrupare" pe teritoriile de origine sau in principalele puncte de tranzit, cele mai aproape de teritoriul UE. Apoi, centre asemanatoare apar in diverse tari din UE (veti vedea ca este unul si pe teritoriul Romaniei, poate autoritatile noastre au de spus ceva in acest sens?), acolo de unde se ramifica rutele interne de migratie dupa ce oamenii ajung pe teritoriul UE, oamenii fiind preluati de "retelele interne" pentru a fi repartizati inspre diverse tari europene, foarte departe de plasa de control a autoritatilor de frontiera.

Este vorba, se arata in raport, despre aproximativ 250 de asemenea "centre de preluare" conduse de retelele de crima organizata, "170 in interiorul UE si 80 in afara teritoriului european". Componenta financiara a activitatii este si ea extrem de relevanta caci, in conditiile in care, in 2015, au intrat in UE peste 1 milion de migranti care au platit fiecare sume cuprinse intre 3.200-6.500$, reiese ca cifra totala de afaceri anuala ajunge la aproximativ 6 miliarde $. Celelalte forme de plata agreate sunt cele facute de familiile deja aflate in UE sau prin circuitele bancare paralele cunoscute sub numele de de Hawala, cu "birouri" mai ales in Turcia, Irak sau in alte tari din Orientul Mijlociu.

Retelele de traficanti folosesc un sistem extrem de amplu de mijloace de transport, centre intermediare de tipul taberelor de refugiati si, mai ales, ofera documentele necesare pentru ca fiecare grup sa poata trece cat mai usor de punctele de control. Aspect care ridica un nou si foarte grav aspect de securitate interna pentru toate tarile din spati... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro