DOCUMENT Supermanualul pentru clasa a V-a. 14 materii intr-un manual. Profesori: Mai bine deloc

"Supercartea" pentru elevii de clasa a V-a, care ar trebui sa suplineasca manualele timp de doua luni, este gata. Profesorii il gasesc nefolositor Expertii in Educatie si dascalii nu se arata incantati de masura luata de oficiali, pe motiv ca desi reprezinta o cheltuiala mica, instrumentul este inutil pentru profesori si elevi.

acum 29 luni (4 Sep 2017)

"Supercartea" pentru elevii de clasa a V-a, care ar trebui sa suplineasca manualele timp de doua luni, este gata. Denumit latineste, "Compendiu", materialul a fost realizat in timp-record, o luna si jumatate, fiind tiparit de Monitorul Oficial in peste 170 de mii de exemplare, cu costuri infime: 4 lei/manual. Are 296 de pagini si cuprinde materia sintetizata a 14 materii pentru primele doua luni ale anului scolar.

Practic, Compendiul cuprinde toate disciplinele ale caror manuale au fost contestate: Limba Romana, Limba Moderna 1 si Limba Moderna 2 (Engleza, Franceza si Germana), Educatie Sociala, Istorie, Geografie, Educatie Plastica, Educatie Muzicala, Educatie Tehnologica, TIC sau consiliere.

Printre cele mai importante avantaje ale cartii se afla accesul la resurse de invatare absolut necesare, in contextul in care anumite discipline sunt studiate pentru prima data, dar si faptul ca elevii au ocazia sa faca mai usor legaturi intre diferite discipline, se lauda ministerul. Intrebat ce va face daca manualele ale caror licitatii nu s-au incheiat inca (si nici nu se stie cand se va intampla acest lucru) nu vor fi distribuite nici dupa primele doua luni ale anului scolar, oficialul a declarat ca e dispus sa faca un alt compendiu.

Profesorii il gasesc nefolositor

Expertii in Educatie si dascalii nu se arata incantati de masura luata de oficiali, pe motiv ca desi reprezinta o cheltuiala mica, instrumentul este inutil pentru profesori si elevi. In plus, unele dintre cerinte sunt mult prea grele pentru un scolar de nivel mediu. "Este o masura heirupista si care arata amatorism, luata doar pentru a acoperi faptul ca incepem din nou un an scolar fara manuale. Cei mai multi dintre profesori nu au nevoie oricum de un anume manual ci doar de o programa scolara si obiective de invatare clare", a explicat Tincuta Apateanu, presedintele Asociatiei "Edu Sfera". Fiind de formare profesor de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro