DOCUMENT Liviu Pop ii ameninta pe profesorii care folosesc manuale auxiliare cu "organele abilitate". Deputat PNL: "E ceausism fara precedent"

DOCUMENT Liviu Pop ii ameninta pe profesorii care folosesc manuale auxiliare cu

Multumesc pentru raspunsul venit dinspre ministerul condus de Liviu Pop privind o problema pe care am semnalat-o zilele trecute si anume suprapunerea evaluarilor competentelor din cadrul examenului de Bacalaureat cu orele de la clasa, insa raspunsul oferit este aberant. Aceasta inovatie a ministrului Pop- desfasurarea examenelor de competente in mijlocul anului scolar- nu le ofera elevilor posibilitatea de a-si consolida informatiile si de a se pregati pentru aceasta prima etapa a evaluarii de final de liceu.

acum 38 luni (13 Sep 2017)

Nu m-ar mira ca in curand ministrul Liviu Pop sa creeze si o Militie a ministerului Educatiei, menita sa ii sanctioneze si sa-i excluda din invatamant pe profesorii care nu respecta intocmai regulile impuse de PSD. Gestul este un "ceausism" fara precedent, iar Liviu Pop trebuie sa demisioneze imediat din functie sau sa fie demis de premierul Mihai Tudose. Am fost o viata profesor de matematica, nici cei mai comozi profesori nu se bazau doar pe manualele de la clasa in procesul de invatamant. Inteleg ca scopul PSD este uniformizarea gandirii tinerilor pentru a-i transforma in masa de manevra, dar nu putem reveni la perioada de dinainte 1989.

Vicepresedintele PNL a punctat si ca raspunsul oferit de ministerul Educatiei in privinta suprapunerii examenelor de competente la bacalaureat cu orele de la clasa este aberant. Multumesc pentru raspunsul venit dinspre ministerul condus de Liviu Pop privind o problema pe care am semnalat-o zilele trecute si anume suprapunerea evaluarilor competentelor din cadrul examenului de Bacalaureat cu orele de la clasa, insa raspunsul oferit este aberant. In primul rand, sa afirmi ca liceele ar putea fi obligate sa isi programeze "Saptamana Altfel" in perioada 12-22 februarie, atunci cand se vor desfasura examenele de competente, dovedeste ca nu ai avut niciun dram de strategie atunci cand ai anuntat calendarul examenelor. Mai mult, sa afirmi, dupa inceputul anului scolar ca aceasta propunere este o discutie "de principiu" dovedeste ca nu ai respect pentru elevi, profesori si parinti. Aceste lucruri trebuiau stabilite de luni de zile, invatamantul are nevoie de predictibilitate. Aceasta inovatie a ministrului Pop- desfasurarea examenelor de competente in mijlocul anului scolar- nu le ofera elevilor posibilitatea de a-si consolida informatiile si de a se pregati pentru aceasta prima etapa a evaluarii de final de liceu. Totul e un heirupism girat de PSD care bulverseaza sistemul de educatie", conchide Leoreanu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro