DOCUMENT EXCLUSIV Zgonea va fi debarcat maine de la sefia Camerei Deputatilor. Tariceanu a facut jocul lui Dragnea

DOCUMENT EXCLUSIV Zgonea va fi debarcat maine de la sefia Camerei Deputatilor. Tariceanu a facut jocul lui Dragnea

Pozitia a treia de pe ordinea de zi prevede discutarea "Punctului de vedere al Comisiei permanente a Senatului si Camerei Deputatilor privind modificarea art. Or, maine, Birourile Paermanete vor decide ca, pe baza interpretarii date de Comisia de Statut, Valeriu Zgonea si-a pierdut functia de presedinte al Camerei Deputatilor in momentul in care a fost exclus din PSD. In plus, Valeriu Zgonea a cerut ca pe ordinea de zi sa fie introduse si proiecte restante, care necesita aprobarea BPR, dar care sunt tinute la sertar de luni de zile.

acum 96 luni (1 Jun 2016)

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, i-a trimis marti (31 mai) o scrisoare (document 1) lui Valeriu Zgonea, in care i-a cerut convocarea Birourilor Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor (BPR) pentru joi, 2 iunie.

Insa ordinea de zi propusa de Tariceanu pentru sedinta comuna a Parlamentului ne arata miza urgentei. Pozitia a treia de pe ordinea de zi prevede discutarea "Punctului de vedere al Comisiei permanente a Senatului si Camerei Deputatilor privind modificarea art. Exact articolul prin care Zgonea poate fi revocat de PSD din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. "Pierderea sprijinului politic de catre deputat sau senator atrage de drept incetarea calitatii de titular al oricarei functii obtinute prin sustinere politica". Cum Zgonea a pierdut sprijinul politic al PSD (prin excludere), va pierde si functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Interpretarea a fost data de Comisia de Statut in urma cu doua saptamani.

Or, maine, Birourile Paermanete vor decide ca, pe baza interpretarii date de Comisia de Statut, Valeriu Zgonea si-a pierdut functia de presedinte al Camerei Deputatilor in momentul in care a fost exclus din PSD. Decizia de maine va fi cruciala, pentru ca urmatorul pas nu e decat o formalitate. Plenul comun al Camerei Deputatilor va lua act de interpretarea data de conducerea BPR, astfel incat revocarea lui Valeriu Zgonea nici macar nu va mai trebui supusa la vot.

De ce s-a grabit PSD cand tot acest plan putea fi pus in practica si saptamana viitoare, dupa alegeri? Pentru ca multi senatori si deputati PSD - mai exact 151- candideaza la alegerile locale si au sanse mari sa castige. Saptamana viitoare vor trebuie sa-si negocieze majoritati in consilile locale si judetene, deci nu vor mai veni la Parlament, astfel incat cel mai probabil, saptamana viitoare nu va fi cvorum de sedinta. Tocmai ca sa dea un mesaj de forta, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro