DOCUMENT Cum arata Califatul dorit de Statul Islamic. Scenarii pentru anul 2020

DOCUMENT Cum arata Califatul dorit de Statul Islamic. Scenarii pentru anul 2020

AVERTISMENTUL "Islamismul radical va continua sa fie interesant pentru multi dintre imigrantii musulmani care sunt atrasi de Occidentul mai prosper care le ofera oportunitati de angajare dar nu se simt in largul lor in ceea ce ei percep a fi o cultura care le este straina....cea de-a doua si cea de-a treia generatie de imigranti musulmani din Occident sunt atrasi de islamismul radical pe masura ce intalnesc obstacole in calea deplinei lor integrari sociale precum si bariere in exercitarea a ceea ce ei socotesc a fi practici religioase absolut normale. Evenimentele sangeroase de ieri sunt un semnal care transmite ca puterea reala a organizatiei nu mai provine doar de la un nucleu central (ca in lumea de demult a OLP-ului sau chiar a Al-Qaeda), ci ca planurile nationale sunt concepute si duse la indeplinire de celule locale de mare forta si, mai ales, cu o credibilitate mereu crescanda in cadrul paturii tinere a populatiei din statele respective, beneficiind de eustinerea fanatica a unei vaste retele de aprovizionare, materiala si in efective de tineri luptatori, dintr-un Occident din ce in ce mai nesigur pe mijloacele sale de riposta.

acum 65 luni (27 Jun 2015)

>

stralucirea Islamului din perioada sa de maxima expansiune.

Aceasta este harta (foto) de care trebuie sa se tina seama pentru ca este rezultatul unei credinte absolute: nu numai ca asa ceva este posibil, ci ca este si necesar pentru a reechilibra aceasta parte a lumii inspre drumul adevaratei credinte. Convertire sau moarte, asta este logica elementara, terifianta, dar perfect functionala, in care functioneaza o lume in care totul este redus la doua valori: cea a drept-credinciosilor si cea de tip negativ a pacatosilor, necredinciosilor, tradatorilor si adeptilor Marelui Satan.

Dar cum se intampla oare ca lumea este parca prinsa mereu pe nepregatite, ca evenimente tragice ca cele de ieri nu sunt dezbatute decat absolut superficial, la nivelul stirilor tabloide, fara sa se inteleaga faptul ca ele sunt gandite pentru a transmite un mesaj profund, intr-adevar teribil si necrutator?

Au existat - dirijate catre liderii politici importanti ai planetei, mesaje coerente, difuzate din timp si cu o uluitoare precizie care, spre exemplu, sa descrie in cele mai mici amanunte procesul nasterii Statului Islamic si a Califatului pe care vrea sa-l impuna incepand cu acest secol XXI?

Cu siguranta ca au existat, au fost dezbatute in diverse cercuri sau cluburi mai mult sau mai putin vizibile sau discrete, dar au fost socotite drept continand o mult prea mare parte de fantezie, chiar daca purtau semnatura unora dintre cei mai profunzi analisti politici de care dispuneau cateva dintre serviciile de informatii foarte influente ale planetei.

"In 2020, Al-Qaeda va fi detronata de grupari islamiste extremiste de inspiratie similara care se vor opune procesului de mondializare (...). Zona centrala de putere a organizatiei Al-Qaeda va slabi, dar alte grupari, inspirate de aceasta si create pe baze regionale, vor continua sa organizeze atacuri teroriste.

Noul Califat ne ofera un exemplu asupra modului in care o mis... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro