Doctorul care vrea sa faca transplant de cap la om "a creat" un sobolan cu doua capete

Doctorul care vrea sa faca transplant de cap la om

In ciuda numeroaselor obastacole pe care le intampina din punct de vedere etic si stiintific, medicul italian pare sa se indrepte cu pasi repezi catre atingerea scopului, scrie iflscience.com. Pe langa gazduirea creierului, a ochilor, a urechilor, a nasului, a gurii si dincolo de faptul ca e acoperit de piele, capul contine si doua sisteme de glande: glanda pituitara, care controleaza hormonii care circula prin tot corpul, si glandele salivare, care produc saliva. In cadrul celei mai recente proceduri, medicul italian si echipa sa sutin ca au rezolvat aceasta problema prin furnizarea unui flux constant de sange intre sobolanul receptor pentru cap, sobolanul donator si un al treilea sobolan care era o sursa de sange. Maduvele spinarii sunt extrem de greu de unit Pentru ca un cap sa poata comunica si sa poata controla un corp nou, maduva spinarii si creierul trebuie sa fie perfect conectate.

acum 26 luni (1 May 2017)

In ciuda numeroaselor obastacole pe care le intampina din punct de vedere etic si stiintific, medicul italian pare sa se indrepte cu pasi repezi catre atingerea scopului, scrie iflscience.com. In 2016, Canavero a efectuat o procedura chirurgicala prin care a sectionat maduva spinarii unui caine si apoi a "reconectat-o", oferind, sustine el, o dovada ca transplantul de cap este fezabil. Sergio Canavero a publicat recent un nou studiu, considerat de unele voci "ingrozitor", in care arata cum el si un alt chirurg, Xiaoping Ren, au atasat capul unui soarece la corpul unui sobolan. Medicul spune insa ca scopul sau nu era sa tina animalele in viata, ci sa arate ca o procedura chirugicala de transplantare a unui cap uman va fi posibila in viitor. Care sunt insa cele cinci mari obstacole in calea unui transplant de cap uman incununat de succes. Capetele nu pot supravietui singure In cazul oricarui tip de transplant, organul donat (care a fost luat din organismul unui donator) trebuie mentinut viu pana la momentul in care poate fi "pus" in corpul pacientului gazda. Imediat ce este scos din organism, un organ incepe sa moara, astfel ca medicii scad temperatura organului pentru a ajuta la reducerea cantitatii de energie de care celulele organului au nevoie pentru a supravietui. Folosind o solutie salina rece, medicii pot pastra rinichii pentru 48 de ore, ficatul 24 de ore, iar inimile pot rezista intre cinci si zece ore. Pe langa gazduirea creierului, a ochilor, a urechilor, a nasului, a gurii si dincolo de faptul ca e acoperit de piele, capul contine si doua sisteme de glande: glanda pituitara, care controleaza hormonii care circula prin tot corpul, si glandele salivare, care produc saliva. Mai bine de un secol de cercetari efectuate pe animale a aratat ca, in momentul decapitarii, presiunea sangvina scade puternic.

In cadrul celei mai recente proceduri, medicul italian si echipa sa sutin ca au rezolvat aceasta problema prin furnizarea unui flux constant de sange intre... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro