Doctoritele care faceau pacientele "vaci" si "scroafe" raman dupa gratii. Hotararea judecatorilor privind cercetarea in stare de libertate, respinsa

Doctoritele care faceau pacientele

Este pentru a doua oara cand Curtea de Apel Iasi desfiinteaza o hotararea a judecatorilor vasluieni in dosarul in care Doina Andrei si Simona Botez, sunt cercetate fapte de coruptie. Pacientele sarace, umilite si jignite Simona Botez este anchetata pentru savarsirea a 12 infractiuni, din care noua sunt pentru luare de mita, iar colega de celula, Doina Andrei, pentru 20 de infractiuni, dintre care 17 sunt pentru luare de mita. Initial, Doina Andrei a fost acuzata de savarsirea a opt infractiuni de luare de mita, Simona Botez, de sase infractiuni de luare de mita, iar un al treilea ginecolog, Adrian Tanasescu, cercetat in libertate, de cinci infractiuni similare.

acum 69 luni (20 Apr 2015)

Este pentru a doua oara cand Curtea de Apel Iasi desfiinteaza o hotararea a judecatorilor vasluieni in dosarul in care Doina Andrei si Simona Botez, sunt cercetate fapte de coruptie. Vineri, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui au solicitat pentru prelungirea arestarii celor doi medici ginecologi, aflati dupa gratii de la jumatatea lunii februarie.

Cererea de prelungire a arestarii a fost judecata de acelasi magistrat care pe 10 februarie a respins propunerea de arestare a Simonei Botez si Doina Andrei, motivand ca fenomenul coruptiei in spitale s-a perpetuat si din cauza pacientilor care dau spaga doctorilor pentru a beneficia de servicii medicale preferentiale. Acelasi magistrat a respins vineri prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele doctoritelor , inlocuind masura arestarii preventive cu cea a arestului la domiciliu, masura ce urma sa fie pusa in aplicare de ieri.

Pericol social, revizuit

In urma cu doua saptamani, pe 1 aprilie, judecatorul de drepturi si libertati aTribunalului Vaslui respinsese solicitarea doctoritei Simona Botez de a fi cercetata in stare de libertate, sub control judiciar sau in arest la domiciliu. Sambata, judecatorii Curtii de Apel Iasi, la fel ca si in luna februarie, au rasturnat sentinta Tribunalului Vaslui, admitand propunerea procurorilor vasluieni. "Prelungeste durata masurii arestarii preventive a inculpatelor, pentru o perioada de inca 30 de zile fiecare, incepand de la 19.04.2015", se arata in hotararea pronuntata sambata de Curtea de Apel Iasi.

Pacientele sarace, umilite si jignite

Simona Botez este anchetata pentru savarsirea a 12 infractiuni, din care noua sunt pentru luare de mita, iar colega de celula, Doina Andrei, pentru 20 de infractiuni, dintre care 17 sunt pentru luare de mita. Acestora li se adauga mai multe acte materiale de intreruperea ilegala a sarcinelor, insa numarul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro