Doctorita din Vaslui acuzata ca lua spaga pentru avorturi ilegale revine la bolnavele "proaste, fara bani de autobuz": "N-are nicun ban si a venit la mine"

Doctorita din Vaslui acuzata ca lua spaga pentru avorturi ilegale revine la bolnavele

In urma flagrantului organizat pe data de 9 februarie 2015, Simona Botez a fost prinsa la scurt timp dupa ce a primit 1.500 lei de la un investigator folosit de anchetatori, pentru a efectua o intrerupere de sarcina de 17 saptamani, interventie ilegala, avorturile fiind permise pana la 14 saptamani, Codul Penal pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani Pe aceeasi tema: FOTO Doi ginecologi de la Spitalul Judetean Vaslui, retinuti pentru luare de mita: doctoritele Botez si Andrei, in arest.

acum 96 luni (17 Apr 2016)

Arestata preventiv in februarie anul trecut si ulterior plasata in arest la domiciliu, respectiv sub control judiciar (masura sub incidenta careia se afla si in prezent), medicul Doina Andrei, fost ginecolog al Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, nu a mai profesat dupa ce a iesit din arestul preventiv, judecatorii interzicandu-i dreptul de libera practica.

Invocand ca ii este interzis dreptul de a-si castiga mijloacele de subzistenta, avocatii medicului au reusit sa convinga magistratii Curtii de Apel Iasi sa-i ridice interdictiile, dupa ce initial judecatorii din Vaslui au respins solicitarea privind exercitarea profesiei. Astfel, potrivit hotararii Curtii de Apel Iasi, medicul Doina Andrei poate exercia profesia de medic ginecolog insa nu in unitatile medicale publice, ci doar in sistemul privat.

Medicul Doina Andrei a fost trimisa in judecata alaturi de alti doi colegi din Sectia Obstetrica Ginecologie: Simona Botez (acuzata de comiterea a 14 infractiuni de luare de mita si 4 infractiuni de fals intelectual) si Adrian Tanasescu (acuzat de savarsirea a 10 infractiuni de luare de mita).

Medicii care "au uitat juramantul lui Hipocrate"

Interceptarile realizate de anchetatori in acest caz au scos la iveala modul in care doctoritele Simona Botez si Doina Andrei isi umileau pacientele fara bani. De altfel, limbajul violent al celor doi medici a scandalizat atat opinia publica cat si pe magistratii instantelor din Iasi si Vaslui care au decis cercetarea si mai apoi judecarea lor in stare de arest peventiv.

"Din analiza convorbirilor interceptate, coroborate cu restul mijloacelor de proba administrate in cauza rezulta, dincolo de orice dubiu, faptul ca inculpatele in cauza s-au indepartat de mult de Juramantul lui Hipocrate, uitand menirea si nobletea meseriei lor si actioneaza in marea majoritate a cazurilor in scop personal, doar cu intentia de a realiza profit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro