Doctorita de 35 de ani care face minuni intr-un spital de provincie. A renuntat la o cariera garantata in Germania pentru a se intoarce in Romania

Doctorita de 35 de ani care face minuni intr-un spital de provincie. A renuntat la o cariera garantata in Germania pentru a se intoarce in Romania

Mihaela Ioana Albu are 35 de ani si este singurului medic specializat in chirurgie plastica si micro-chirurgie reparatorie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita. "Am avut norocul sa primesc dotarile de care am avut nevoie ca sa pot sa-mi desfasor activitatea si sa fac operatii, de la cele mai simple la cele mai complexe. S-a inlocuit portiunea de os cu o bucata luata de la gamba opusa, s-a luat cu vasele de sange, cu artera, cu vena si s-au transferat la celalalt picior. Mihaela Albu lucreaza atat cu Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, pe partea de urgente si reconstructie, dar si cu o clinica particulara pe partea de interventii chirurgicale estetice.

acum 76 luni (14 Mar 2018)

Mihaela Ioana Albu are 35 de ani si este singurului medic specializat in chirurgie plastica si micro-chirurgie reparatorie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita. Decesul rapid si fara un diagnostic clar al bunicilor sai, dar si decizia verisoarei sale de a urma medicina au influentat-o pe tanara.

Ioana Albu s-a pregatit in Cluj-Napoca, iar din anul II s-a indreptat spre chirurgie plastica si microchirurgie reparatorie, incantata de inovatiile din acest domeniu de activitate.

A invatat de la seful chirurgilor plasticieni din Germania

Tanara a avut ocazia sa petreaca doi ani de rezidentiat, in perioada 2014-2016, in Germania, la Spitalul "Rotes Kreuz" Kassel, sub indrumarea profesorului Ernst Magnus Noah, care la acea vreme era presedintele Asociatiei Chirurgilor Esteticieni din Germania.

Desi a mers in Germania, o tara care o fascina de cand se stie, cu gandul de a ramane, in 2016 a luat decizia de a se intoarce in tara.

"Am avut multe de invatat de la el profesorul Ernst Magnus Noah pe partea de estetica, dar si reconstructiva. Am inceput sa simt insa ca nu mai am viata sociala si nu ma regaseam din punct de vedere personal. Si aici, la Bistrita, programul a devenit incarcat, dar am libera alegere cat imi depasesc programul de zi cu zi", explica medicul. Unitatea medicala a fost reabilitata in ultimii ani cu milioane de euro, bani de la stat sau din fonduri europene.

Despre investitiile de la Bistrita i-a vorbit sotul sau, care lucreaza, de asemenea, in domeniul medical. Mihaela Albu a fost primul chirurg plastician angajat vreodata la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita care a avut norocul de a-si alege aparatura, iar conducerea unitatii medicale i-a pus la dispozitie tot ce a cerut.

"Am avut norocul sa primesc dotarile de care am avut nevoie ca sa pot sa-mi desfasor activitatea si sa fac operatii, de la cele mai simple la cele mai complexe. Tot ce am av... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro