Doctoratul lui Kovesi. Pe cine ingroapa autodenuntul lui Ghita

Doctoratul lui Kovesi. Pe cine ingroapa autodenuntul lui Ghita

Documentul este masluit, elaborat de altii, nu de catre cine trebuie, elaborat de unii si semnat de altii", a declarat Sebastian Ghita. Acesta este initiatorul grupului si este si instigator al infractiunilor care au urmat: instigare la dare de mita, instigare la trafic de influenta si la cumparare de influenta", a spus avocatul. Cine facea parte din Consiliul National de Etica Potrivit cercetatorului Marius Echim, Consiliul National de Etica care ar fi numit comisia de lucru pentru analiza tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi este cel numit de Liviu Pop, pe 8 iunie. Din componenta CNE de atunci, asa cum i-a numit fostul ministru Liviu Pop, faceau parte Romita Iucu, de la Universitatea din Bucuresti, Doru Vladimir Puscasu, de la CEPROCIM, Nicolae Burnete, de la Universitatea Tehnica Cluj, Mihai Vladimirescu, de la Universitatea din Craiova, Virgil Muraru, de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii Destinate Agriculturii si Industriei Alimentare , care si semneaza raportul potrivit caruia Kovesi nu a plagiat, in calitate de vicepresedinte, Teodor Petrescu, de la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Petru Andea, de la Universitatea Politehnica din Timisoara, Victor Stoica, de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, Horia Iovu, de la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Florin Ionescu, de la Steinbeis University Berlin si Paul Dobrescu, de la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative. Cum am obtinut teza de doctorat a Codrutei Kovesi in 30 de minute "Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal" este titlul tezei de doctorat sustinuta de sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, in 2011, la Facultatea de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara (UVT), sub coordonarea profesorului Viorel Pasca.

acum 47 luni (28 Sep 2016)

Scandalul acuzelor de plagiat la adresa sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, ia amploare.

Asta pentru ca legea il exonereaza de orice culpa pe denuntator daca a sesizat faptele inainte de inceperea urmaririi penale.

In autodenuntul sau, adresat procurorului general, Sebastian Ghita sustine ca are dovezi ca expertii din Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica (CNE) nu s-au intrunit niciodata in cazul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi.

"In anul 2012 am ajutat la elaborarea acelui document al Comisiei tehnice de expertiza a lucrarii doamnei Kovesi. Documentul este masluit, elaborat de altii, nu de catre cine trebuie, elaborat de unii si semnat de altii", a declarat Sebastian Ghita.

El a precizat ca persoanele alaturi de care a contribuit la falsificarea raportului au avut legatura cu Ministerul Educatiei, iar documentul a fost "scris in Guvernul Romaniei".

In plus, intrebat in ce calitate a ajutat, in 2012, la presupusa falsificare a raportului privind teza de doctorat a Laurei Kovesi, Ghita a raspuns ca in calitate de cetatean. Care sunt posibilele infractiuni din acest caz

"Denuntand niste infractiuni la care ar fi participat inainte de inceperea urmaririi penale, cel care se autodenunta beneficiaza de neraspundere pentru faptele savarsite", a explicat, pentru "Adevarul", avocatul Daniel Fenechiu.

"In primul rand, este vorba de asociere in vederea comiterii de infractiuni, pe legea veche, pentru a comite fals material in inscrisuri oficiale. Mai putem vorbi de infractiuni conexe din Legea 78/2000 pentru prevenirea si sanctionarea faptelor de coruptie. Sunt posibile infractiunile de cumparare de influenta si trafic de influenta. Daca s-au dat niste bani sau altceva, exista infractiunile de dare si luare de mita. Acesta este initiatorul grupului si este si instigator al infractiunilor care au urmat: instigare la dare de mita, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro