"Doare pana la os". La un an de la tragedie, rudele si prietenii victimelor din Colectiv spun ca suferinta e la fel de vie

La un an de la tragedia din clubul Colectiv, care a secerat 64 de vieti, ranile nu s-au inchis inca pentru cei care si-au pierdut apropiatii in teribila noapte. Au fost si oameni maniosi ca autoritatile au permis ca un concert, un spectacol sa degenereze intr-o tragedie care a dus la moartea a 64 de persoane si ranirea a altor 100 de oameni. Slujba de sfintire a fost oficiata de Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor si de un sobor de preoti. Luni, de la ora 21.30, la PrimaTV, in emisiunea "Dosarele DNA", realizata de jurnalistul Marius Saizu, poti afla ce anume s-a schimbat, ce nu s-a schimbat, ce anume trebuia schimbat, ce facem mai departe si ce ar fi trebuit sa faca autoritatile pentru ca, asa ceva sa nu se mai intample.

acum 57 luni (30 Oct 2016)

La un an de la tragedia din clubul Colectiv, care a secerat 64 de vieti, ranile nu s-au inchis inca pentru cei care si-au pierdut apropiatii in teribila noapte. Cam acestea au fost sentimentele care au survolat Piata Universitatii, duminica, la ora 13.00, cand mii de oameni s-au adunat pentru marsul de comemorare a victimelor din club Colectiv.

Inca din metrou ne-am intalnit cu Tedy (foto dreapta), una dintre suprevietuitoarele incendiului de pe 30 octombrie de anul trecut. "Sunt emotii pentru tot ceea se intampla azi", a spus tanara de 29 de ani, care a suferit arsuri de gradele II si III. De altfel, au mai fost si alti supravietuitori printre participantii la marsul denumit simbolic al tacerii. Au stat in umbra, cum a fost cazul lui Cezar, venit din Franta, de la terapie, special pentru aceasta zi. S-au intamplat si lucruri bune, au fost incercari de schimbare, dar prea putine", a spus Cezar, care a avut arsuri pe 45 la suta din corp. Au fost si oameni maniosi ca autoritatile au permis ca un concert, un spectacol sa degenereze intr-o tragedie care a dus la moartea a 64 de persoane si ranirea a altor 100 de oameni.

"Sunt furioasa pentru ce s-a intamplat si inca ma doare, doare pana la os, cu toate ca nu am pierdut pe nimeni", a spus una dintre persoanele care au luat parte la procesiune.

Furia se citea pe fetele multora dintre cei care au fost prezenti la mars. Furia ca pompierii nu si-au facut treaba, furia ca au fost date autorizatii de functionare fara aviz de siguranta la incendiu, furia ca dosarul Colectiv nu a ajuns inca pe masa judecatorilor, furia ca s-a ascuns situatia bacteriilor din spitale.

"Este important ca a venit multa lume, poate si din acest motiv au fost trimisi in judecata pompierii pusi sub acuzare. A participat la mars in semn de respect pentru muzicieni. Inainte de Colectiv iti gaseai relativ usor un loc in care sa canti. A fost sfarsitul unei ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro