Doar un stat paralel? Nu, zeci! "Dragnea are dreptate! Exista un stat paralel: cel in care se afla domnia sa si cei cativa apropiati cu care conduc tara"

Doar un stat paralel? Nu, zeci!

> Este poate pentru prima data cand sunt de acord cu Liviu Dragnea vizavi de statul lui paralel! Afirmatia in sine este cel putin alarmanta fiindca duce cu la ideea de "lovitura de stat" si de daramarea unui guvern legitim. Doua mentiuni inainte sa scriu de ce sunt de acord cu Dragnea: primo, in fapt, Elena Udrea a fost cea dintai care a vorbit de "statul paralel" atunci cand a inceput sa aiba probleme in justitie;

acum 58 luni (21 Nov 2017)

>

Este poate pentru prima data cand sunt de acord cu Liviu Dragnea vizavi de statul lui paralel!

Mai intai, aceasta sintagma, "statul paralel" se refera (pentru cine nu a priceput inca!) la o serie de institutii ale Statului (acela adevarat) care lucreaza impotriva altor institutii ale aceluiasi Stat. Afirmatia in sine este cel putin alarmanta fiindca duce cu la ideea de "lovitura de stat" si de daramarea unui guvern legitim. Poate fi doar un pas intr-o strategie mai ampla fie de a-l suspenda pe Iohannis, fie de a trece PSD in opozitie, ambele variante avand nevoie de un argument pentru legitimare.

Doua mentiuni inainte sa scriu de ce sunt de acord cu Dragnea: primo, in fapt, Elena Udrea a fost cea dintai care a vorbit de "statul paralel" atunci cand a inceput sa aiba probleme in justitie; secundo, sintagma a aparut in spatiul public in urma unei analize strategice a consultantilor israelieni ai lui Dragnea si in urma nevoii impetuoase de a avea un dusman cu care sa se lupte. Insa, poate spre surpriza domniei sale si a consultantilor prea putin scrupulosi, in Romania exista zeci de state paralele! Sa luam cateva la rand:

Statul paralel diaspora - jumatate din forta de munca a Romaniei (majoritatea tineri si la maximum de productivitate) este plecata peste hotare.

Statul paralel urban - romanii din orasele mari ale tarii sunt din ce in ce mai departe de satele depopulate, imbatranite si saracite. Tineri, castiga foarte bine, lucreaza in conditii civilizate, sunt curtati de gramezi de firme occidentale. Nu au nici o legatura cu Romania abrutizata, plina de spagi si interese sau relatii. Au ceva de platit, o fac on line, merg in spitale private (fiindca isi permit), nu au nevoie sa plece din tara.

Statul paralel medici - hiperscolarizati si hiperspecializati, nu pleaca din tara numai daca sunt prea in varsta si au familii captive in Romania. Daca nu lucreaza in sistemul privat, fie nu au loc in sistemul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro