Doamnele lui George Motoi, la inmormantare: fosta - in haina de blana, actuala - intr-un palton de piele

Doamnele lui George Motoi, la inmormantare: fosta - in haina de blana, actuala - intr-un palton de piele

George Motoi a primit premiul pentru intreaga activitate din partea Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) in 2011, Ordinul Meritul Cultural in rang de Cavaler, premiul de excelenta acordat de Centrul National al Cinematografiei pentru contributia deosebita adusa la afirmarea filmului romanesc, in 2002, diploma "Artist de Onoare al Filmului Romanesc" in 2001, marele premiu al Festivalului de la San Remo, pentru filmul "Adela", dupa Garabet Ibraileanu, regia Mircea Veroiu, premiul Festivalului National de Teatru, pentru rolul Victor din "Pisica in noaptea Anului Nou", de Dumitru Radu Popescu, regia Val Mugur (Teatrul National din Cluj).

acum 95 luni (6 Mar 2015)

Pe o vreme bacoviana, trupul neinsufletit al actorului George Motoi a fost depus la Biserica Sf. La finalul acesteia, in curtea asezamantului si-au facut aparitia actorul Silviu Biris (foto jos), vizibil afectat de disparitia lui George Motoi, dar si fosta sotie a celui disparut, Cezara Dafinescu. Cu o palarie pe cap si imbracata cu o haina de blana lunga pana in pamant, actrita a stat mai intr-o parte, lasandu-i loc celei care a stat alaturi de Motoi pana in ultimul moment, sotia Giliola.

Marcata de durere, aceasta era imbracata intr-un palton de piele si purta, de asemenea, o palarie pe cap. Chiar daca nu si-au vorbit cat au pregatit cortegiul pentru drumul la cimitir, cele doua au stat in permanenta cu familiile: Cezara Dafinescu a fost alaturi de fiica si de nepotii ei, care cu greu isi puteau stapani lacrimile.

Actorul George Motoi a murit miercuri, la varsta de 79 de ani, a anuntat familia acestuia pe pagina de Facebook a artistului. Intre anii 1950 - 1954, a urmat studiile medii la Grupul scolar agricol din Braila si Scoala Populara de Arta din acelasi oras. In anul 1954 a fost admis la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, pe care l-a absolvit in 1958. Un alt film de neuitat este "Adela" (1985), al lui Mircea Veroiu, unde l-a interpretat pe medicul Emil Codrescu, de care se indragosteste tanara Adela (Marina Pricopie), potrivit cinemagia.ro.

Actorul a fost casatorit peste 20 de ani cu actrita Cezara Dafinescu, cu care are o fiica.

Debutul sau pe scena a avut loc la Teatrul de Stat din Piatra Neamt, in 1958, in piesa "Poveste de iubire", de Konstantin Simonov, regizata de Cristian Munteanu.

Printre cele mai reprezentative piese in care publicul roman s-a putut bucura de prestatia actorului se numara "A douasprezecea noapte", de William Shakespeare, "Pescarusul", de A.P. Cehov, "Don Carlos", de Friedrich Schiller, "Vi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro