Doamna Livia, infirmiera buna la suflet care a impresionat mii de romani pe Facebook: "E foarte greu sa fii bun aici!"

Doamna Livia, infirmiera buna la suflet care a impresionat mii de romani pe Facebook:

Postarea de pe Facebook a Inei Gabriela Funetan s-a viralizat in mai putin de 24 de ore de la publicare. Dar doamna Livia a repornit perfuzia tatei fara sa fie nevoie sa insist, a mai glumit in stanga, a mai incurajat in dreapta si a plecat sa spele coridoarele, caci infirmierele de aici fac si munca femeilor de serviciu.

acum 94 luni (30 Sep 2016)

Postarea de pe Facebook a Inei Gabriela Funetan s-a viralizat in mai putin de 24 de ore de la publicare. Mesajul a fost distrubuit de mai multi "influenceri" din spatiul virtual romanesc si a ajuns la 5.000 de share-uri. Arhitecta isi povesteste experienta la sectia de Oncologie a Spitalului Judetean de Urgenta Targu-Jiu, acolo unde a ajuns cu tatal sau bolnav de cancer. Femeia spune ca prima zi a fost un cosmar din cauza modului in care personalul medical s-a purtat, dar si a lipsei unor lucruri banale, cum ar fi o patura. Ina Gabriela Funetan adauga ca lucrurile s-au imbunatatit semnificativ a doua zi datorita infirmierei Livia, care, din pacate pentru bolnavi si rudele lor, se pregateste de pensionare. Nu stiu cum o mai cheama pe doamna Livia, dar la cat de putine infirmiere are spitalul, presupun ca nu sunt doua Livii. Dar doamna Livia a repornit perfuzia tatei fara sa fie nevoie sa insist, a mai glumit in stanga, a mai incurajat in dreapta si a plecat sa spele coridoarele, caci infirmierele de aici fac si munca femeilor de serviciu. Peste vreo ora s-a intors si s-a apucat sa schimbe pampersul bolnavilor, cu o voiosie care te lasa sa crezi ca schimbatul asta e ceva foarte amuzant.

Bietii bolnavi storsi de ultimele farame de viata au redevenit oameni vii pentru o seara, datorita doamnei Livia. Dar doamna Livia se va pensiona curand, iar bolnavii de cancer din Tg.-Jiu vor ramane pe mana infirmierelor care nu pot deschide gura fara sa se rasteasca. Haideti sa ne concentram pe oamenii ca ea din spitale si sa-i scoatem in fata. Anii in care intreg personalul medical si sanitar, la gramada, a fost aratat ca fiind criminal ne-au adus aici: spitalele s-au golit de medici, asistente si infirmiere, iar Sistemul ne serveste acum scuza: "N-am personal". Trebuie sa ne concentram pe oamenii buni din sistem, sa le aratam ca stim ca ei exista si ca vrem ca ei sa fie modelul, nu ceilalti. Da, stiu, nu e la fel de socant, dar ar putea fi util pe termen lung sa schimbati nit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro