Doamna de pe strada Garofita stapana in regatul trandafirilor. "Am obtinut sase nuante de culori intr-o singura floare"

Doamna de pe strada Garofita stapana in regatul trandafirilor.

Lucica Manea locuieste pe o strada cu nume de floare, parca predestinata pasiunii sale, strada Garofitei, iar gradina pe care o ingrijeste, cu mii de trandafiri, este considerata un adevarat paradis de catre cei care vin sa o viziteze. Astfel, in gradina sa cu mii de trandafiri se gasesc soiuri precum "Grand Mogul", "Golden Shover", "Diamond Jubilee", "Rumba", "Eden Rose" si multe alte specii de trandafiri care mai de care de care mai frumosi si cu o mireasma inconfundabila. LA 81 DE ANI, SE COCOATA IN VARFUL POMILOR In afara de florile de acasa, Lucica Manea se ocupa si de mai multe livezi private cu pomi fructiferi si arbusti ornamentali apartinand unor cunoscuti, care apeleaza la experienta sa.

acum 65 luni (22 Jul 2017)

Lucica Manea locuieste pe o strada cu nume de floare, parca predestinata pasiunii sale, strada Garofitei, iar gradina pe care o ingrijeste, cu mii de trandafiri, este considerata un adevarat paradis de catre cei care vin sa o viziteze.

La varsta de 81 de ani, aceasta doamna emana energie si o pofta de viata molipsitoare, cum rar se poate intalni. Nascuta la Buhusi, in judetul Bacau, in 1936, Lucica Manea a absolvit Scoala Medie de Textile din orasul natal, iar in timpul scolii a evoluat ca balerina in ansamblul fabricii de confectii.

"Datorita calitatilor pe care le aveam am fost selectionata repede in Ansamblul de la Suceava. A fost o perioada frumoasa a vietii mele, chiar daca de multe ori am facut si voluntariat", ne povesteste Lucica Manea. DE LA BALET LA TRANDAFIRI

De aproape 20 de ani, mai exact din momentul cand a iesit la pensie, si-a gasit insa pasiunea vietii, aceea de a creste trandafiri. Miile de roze de toate culorile si soiurile pe care le are acasa le daruieste aproape tot timpul pe care il are la dispozitie. Prin intermediul domniei sale m-am inscris si in Asociatia Rozelor si usor-usor am constituit si aici, la Focsani, o structura a asociatiei, care numara un buchet de 80 de membri. Ma pricep la altoi si am obtinut chiar si sase nuante de culori intr-un trandafir.

Astfel, in gradina sa cu mii de trandafiri se gasesc soiuri precum "Grand Mogul", "Golden Shover", "Diamond Jubilee", "Rumba", "Eden Rose" si multe alte specii de trandafiri care mai de care de care mai frumosi si cu o mireasma inconfundabila.

"De pe urma mainilor mele, nu exista sa pun ceva in pamant si sa nu iasa. SARBATOAREA FLORILOR DIN GRADINA

Are totusi o mahnire, si anume ca in toti acesti ani de cand se ocupa de trandafiri nimeni din autoritatile judetului nu a catadicsit sa vina macar un minut sa-i vada gradina de flori, desi a lansat tot t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro