"Doamna comediei romanesti", Tamara Buciuceanu-Botez, implineste 87 de ani: "Ma simt foarte tanara, bucuroasa. Va multumesc ca nu m-ati uitat"

Intr-o cariera de peste sase decenii, actrita a jucat in 35 de filme, fiind foarte cunoscuta pentru rolul profesorei Isoscel din seria "Liceenii". Recent, actrita a fost recompensata cu premiul pentru intreaga cariera, in cadrul TIFF Sibiu, unde a declarat: "Am trait doua vieti: a mea, care peste o luna face 87 de ani, si tot a mea, 64 de ani de teatru.

acum 92 luni (10 Aug 2016)

Intr-o cariera de peste sase decenii, actrita a jucat in 35 de filme, fiind foarte cunoscuta pentru rolul profesorei Isoscel din seria "Liceenii". Este una dintre figurile legendare ale teatrului de comedie, jucand pe scenele marilor teatre ale Capitalei - Teatrul Bulandra, Teatrul National si Teatrul de Comedie. A avut roluri importante in spectacole precum "Coana Chirita", "Romeo si Julieta la inceput de noiembrie", "Scaunele", "Cumetrele", "Doctor fara voie", "Nepotul", "Asteptand la arlechin", "Domnisoara Nastasia", "Mamouret".

De asemenea, Tamara Buciuceanu a facut o cariera impresionanta si in televiziune, cupletele din programele de Revelion fiind foarte apreciate. De altfel, TVR a lansat in 2006 o selectie ale aparitiilor sale memorabile din programele de diverstisment ale Televiziunii Romane.

Recent, actrita a fost recompensata cu premiul pentru intreaga cariera, in cadrul TIFF Sibiu, unde a declarat: "Am trait doua vieti: a mea, care peste o luna face 87 de ani, si tot a mea, 64 de ani de teatru. Pentru invitatia pe care mi-a facut-o Tudor Giurgiu, regizorul si directorul acestui festival, vreau sa il incredintez de toata stima si toata consideratia mea. Si cand nu veti mirosi flori de camp pe scena, seara, poate va veti intreba atunci unde o fi plecat Tamara.

Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Bulevardul Celebritatilor din Capitala, iar in anul 2014, la propunerea ministrului Culturii, Kelemen Hunor, Tamara Buciuceanu Botez a primit Ordinul Steaua Romaniei in grad de Cavaler, cea mai mare distinctie, pentru "remarcabilele interpretari artistice, dragostea, daruirea si talentul de care a dat dovada in promovarea artei teatrale." ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro