"Doamna al-Qaeda", femeia-terorist pe care jihadistii o vor eliberata

Daca Statele Unite ar elibera o femeie din Pakistan, care in prezent executa o pedeapsa cu inchisoarea de lunga durata pentru tentativa de omor, Islamabadul ar incerca sa elibereze pe sergentul american Bowe Bergdahl, cel care lipsea din 2009 si despre care se credea ca ar fi tinut captiv de fortele din Pakistan. Siddiqui, in varsta de 42 de ani, este cunoscuta in cercurile de combatere a terorismului ca "doamna Al-Qaeda" si a fost in contact cu unul din cei care au pregatit atacurile din 11 septembrie 2001, Khalid Sheikh Mohammed, si a fost pe lista celor mai cautati teroristi.

acum 118 luni (4 Sep 2014)

In urma cu doi ani, un grup de inalti oficiali americani responsabili de securitatea nationala au primit o propunere tentanta din partea Pakistanului. Daca Statele Unite ar elibera o femeie din Pakistan, care in prezent executa o pedeapsa cu inchisoarea de lunga durata pentru tentativa de omor, Islamabadul ar incerca sa elibereze pe sergentul american Bowe Bergdahl, cel care lipsea din 2009 si despre care se credea ca ar fi tinut captiv de fortele din Pakistan.

Potrivit fostilor, dar si actualilor oficiali care au avut cunostinta de propunere, consilierii pe probleme de securitate ai presedintelui Barack Obama, au respins oferta. Motivul: odata cu eliberarea Aafiei Siddiqui, persoana care a avut legaturi cu Al-Qaeda si a fost condamnata in 2010 de tentativa de ucidere a americanilor din Afganistan, s-ar incalca regulile administratiei de a nu acorda concesii pentru grupurile teroriste.

Siddiqui, in varsta de 42 de ani, este cunoscuta in cercurile de combatere a terorismului ca "doamna Al-Qaeda" si a fost in contact cu unul din cei care au pregatit atacurile din 11 septembrie 2001, Khalid Sheikh Mohammed, si a fost pe lista celor mai cautati teroristi. In 2008 a fost arestata in 2008 in Afganistan in timp ce transporta cianura de sodiu, precum si documente care descriu modul de realizare a armelor chimice sau cum sa faci din Ebola o arma de atac. De asemenea, cand agentii FBI si militarii au incercat sa o interogheze, Siddiqui a luat o arma lasata nesupravegheata si a incercat sa-i ucida.

Terorista pakistaneza a fost considerata drept o buna moneda de schimb atat pentru talibani din Pakistan, dar si pentru reprezentantii Statului Islamic, cei din urma fiind gata sa-l dea la schimb pe jurnalistul James Foley. In plus, acestia solicita si platirea unei rascumparari de 6,6 milioane de dolari pentru o tana americanca, persoana inca neidentificata despre care se stie doar ca ar fi lucrat pentru o organizatie umanitara in Siria.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro