DNA verifica de ce procurorii DIICOT au cerut inchisoare cu suspendare in cazul lui Ovidiu Tender
Citește și: Decizie definitivă in dosarul Rafo-Carom: pedepse de 12 și 14 ani de inchisoare pentru Ovidiu Tender și Marian Iancu Inspectorii judiciari au stabilit că procurorul de caz al dosarului "Carom", Claudia Curelaru, a intocmit in 27 octombrie 2014 un referat prin care propunea formularea unor concluzii de condamnare a lui Ovidiu Tender la pedeapsa inchisorii, cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei. Ovidiu Tender a fost condamnat, in 8 iunie, la 12 ani şi şapte luni de inchisoare, iar Marian Iancu a primit o pedeapsă de 14 ani de inchisoare, in dosarul "Carom", fiind astfel găsiţi vinovaţi de inşelăciune şi spălare de bani, decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti (CAB) fiind definitivă.
Direcţia Naţională Anticorupţie verifică motivul pentru care procurorii DIICOT au cerut ca omul de afaceri Ovidiu Tender să fie condamnat la inchisoare cu suspendare, in dosarul cunoscut sub numele de "Carom", informează Mediafax.
Citește și: Decizie definitivă in dosarul Rafo-Carom: pedepse de 12 și 14 ani de inchisoare pentru Ovidiu Tender și Marian Iancu
Inspectorii judiciari au stabilit că procurorul de caz al dosarului "Carom", Claudia Curelaru, a intocmit in 27 octombrie 2014 un referat prin care propunea formularea unor concluzii de condamnare a lui Ovidiu Tender la pedeapsa inchisorii, cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei. Procurorul invoca faptul că Ovidiu Tender a fost trimis in judecată şi pentru săvarşirea infracţiunilor de inşelăciune, infracţiuni pentru care s-a implinit termenul de prescripţie al răspunderii penale.
"Urmare a acestui referat a fost intocmit un proces-verbal conform căruia procurorul şef Direcţie Alina Bica, procurorul şef serviciu judiciar Silvia Ștefănescu şi procurorul de caz Claudia Curelaru au discutat şi au convenit, de comun acord, să fie formulate concluzii de condamnare, cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului Tender Ovidiu, conform referatului procurorului de caz", conform sursei citate.
Surse judiciare au afirmat, pentru Mediafax, că cele două procuroare de la DIICOT - Claudia Curelaru şi Silvia Ștefănescu - au fost audiate la Direcţia Naţională Anticorupţie in acest caz, in calitate de martori.
Ovidiu Tender a fost condamnat, in 8 iunie, la 12 ani şi şapte luni de inchisoare, iar Marian Iancu a primit o pedeapsă de 14 ani de inchisoare, in dosarul "Carom", fiind astfel găsiţi vinovaţi de inşelăciune şi spălare de bani, decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti (CAB) fiind definitivă.
Decizia Curţii de Apel Bucureşti a venit cu doar o zi inainte de a se prescrie faptele de care erau ac... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro