DNA: Udrea percepea comision de 10% din contractele de la MDRT, cand se taiau salariile si pensiile

UPDATE Elena Udrea ramane in arest preventiv in dosarul "Gala Bute", pana la sfarsitul lunii aprilie, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins contestatia fostului ministru al Dezvoltarii si Turismului fata de prelungirea masurii, dispusa de prima instanta in 23 martie. La interpelarea instantei cu privire la faptul daca inculpata Udrea Elena Gabriela poate fi culpabila pentru o masura politica a guvernului de la acea data, reprezentantul parchetului a aratat ca inculpata Udrea Elena Gabriela, pe de o parte in calitate de membru al Guvernului, era de acord cu masuri de austeritate, iar pe de alta parte, din bugetul tarii acorda contracte supraevaluate pentru care primea mita. Citeste si: Dezvaluiri de la confruntari: Postacii Elenei Udrea erau platiti cu 10.000 de euro pe luna Fosta sefa CNI, Ana-Maria Topoliceanu, si Tudor Breazu ii plateau, lunar, din mita perceputa, 3.000 de euro lui Gheorghe Cristian Calugaru, care coordona echipa de comunicare a organizatiei PDL Bucuresti si care, apoi, s-a ocupat de de comunicarea publica a Elenei Udrea.

acum 59 luni (2 Apr 2015)

UPDATE

Elena Udrea ramane in arest preventiv in dosarul "Gala Bute", pana la sfarsitul lunii aprilie, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins contestatia fostului ministru al Dezvoltarii si Turismului fata de prelungirea masurii, dispusa de prima instanta in 23 martie.

Astfel, raman in arest Elena Udrea, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, precum si Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea, asa cum a decis prima instanta, la data de 23 martie, cand a fost prelungita arestarea preventiva.

Reamintim ca Ana-Maria Topoliceanu, fosta sefa CNI si prietena Elenei Udrea, desi a primit mita, a scapat deoarece s-a autodenuntat si a denuntat-o si pe fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului inainte de a se incepe urmarirea penala fata de ea.

====

In motivarea primei instante din 23 martie, ICCJ a decis prelungirea arestarii preventive a Elenei Udrea cu inca 30 de zile in dosarul Gala Bute, pentru ca fostul ministru al Turismului nu constientizeaza "activitatea ilicita generata", dar si pentru ca acuzatiile sunt complexe si ample.

Elena Udrea a recunoscut ca stia de existenta postacilor PDL recompensati cu 10.000 de euro pe luna, precum si despre platile efectuate de administratorul mosiei de la Nana si prietena ei, Ana-Maria Topoliceanu, folositi pentru promovarea partidului si a fostului ministru.

Chitante false in valoare de 50.000 de euro

Instanta a aratat ca, la doua luni dupa ce Udrea a primit mita de 900.000 de euro, a mai primit inca 50.000 de euro, trecuti pe cinci chitante, pe numele unor persoane care nu recunosc efectuarea acestor donatii si ale caror venituri nu le-ar fi permis sa detina asemenea disponibilitati.

"In conditiile in care suma a fost folosita integral pentru plata unor servicii de publicitate contractate de Udrea Elena Gabriela, cu privire la care aceasta a avut mai multe discutii cu marto... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro