DNA trece, functia de sef ramane. Cum s-a intors un doctor din Iasi sa conduca un spital din biroul in care a luat spaga

DNA trece, functia de sef ramane. Cum s-a intors un doctor din Iasi sa conduca un spital din biroul in care a luat spaga

Dupa trei luni in care a fost incarcerata sau arestata la domiciliu, profesoara Carmen Dorobat a fost reinvestita in functia de manager al Spitalului de Boli Infectioase din Iasi. "Eu doar am fost delegat de catre Consiliul Judetean sa transmit cele doua dispozitii semnate de presedintele Consiliului Judetean: prima, de incetare a contractului de manager interimar, si a doua de incetarea suspendarii contractului de management a doamnei doctor Dorobat.

acum 62 luni (20 May 2015)

Dupa trei luni in care a fost incarcerata sau arestata la domiciliu, profesoara Carmen Dorobat a fost reinvestita in functia de manager al Spitalului de Boli Infectioase din Iasi. Dorobat a fost eliberata din arest la domiciliu la inceputul acestei luni, dupa ce anterior a fost si incarcerata in Arestul Politiei Iasi, in cadrul unui dosar de coruptie instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi.

Reprezentanti ai Consiliului Judetean Iasi, institutia care are in subordine Spitalul de Boli Infectioase, au participat astazi la reinstalarea in functie a doctoritei Carmen Dorobat.

Profesoara fusese suspendata din functie la inceputul lunii februarie, la scurt timp dupa ce justitia din Iasi a admis propunerea de arestare emisa de procurori pe numele lui Carmen Dorobat.

"Eu doar am fost delegat de catre Consiliul Judetean sa transmit cele doua dispozitii semnate de presedintele Consiliului Judetean: prima, de incetare a contractului de manager interimar, si a doua de incetarea suspendarii contractului de management a doamnei doctor Dorobat.

La randul sau, doctorul care a fost manager interimar pana ca Dorobat sa fie eliberata s-a aratat revoltat de decizia luata de CJ Iasi. Cei doi soti sunt acuzati de complicitate la luare de mita, respectiv luare de mita.

La finele lunii ianuarie, procurorii DNA descopereau in biroul lui Carmen Dorobat, de la Spitalul de Boli Infectioase, 20 de carnete de student in care se aflau cate o suta de euro. Banii ar fi fost stransi de doctorita pentru sotul ei, profesor de Anestezie Generala la UMF, care ar fi urmat sa promoveze studentii la examene. Pe langa cele 20 de carnete descoperite, procurorii sustin ca, in ziua premergatoare flagrantului, alti 70 de studenti ar fi dat cate o suta de euro celor doi soti, in acelasi scop. De altfel, potrivit unor surse juridice, peste 60 de studenti au fost audiati in acest caz la DNA, acestia admitand ca ar fi dat mita doctorilor. In primul rand, intinde-te"... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro