DNA strange latul in jurul anturajului lui Dragnea

DNA strange latul in jurul anturajului lui Dragnea

Directia Nationala Anticoruptie s-a sesizat din oficiu, luni, intr-un nou dosar penal in care a fost inceputa urmarirea penala "in rem" pentru infractiuni asimilate coruptiei, "in legatura cu alte aspecte" continute in investigatia jurnalistica publicata, joi, de Rise Project, au precizat cei de la DNA intr-un raspuns la o solicitare a agentiei News.ro. Asemenea tipuri de actiuni sunt folosite si in cadrul firmei de constructii Tel Drum, despre care mai multe anchete jurnalistice au sustinut ca e "patronata" din umbra de Liviu Dragnea, in conditiile in care printre cei care au condus-o s-au aflat Marian Fiscuci, fost coleg de liceu al liderului PSD, sau Liviu Lucian Dobrescu si Mugurel Sorin Gheorghies, doi fosti colegi de facultate.

acum 61 luni (11 Jul 2017)

Directia Nationala Anticoruptie s-a sesizat din oficiu, luni, intr-un nou dosar penal in care a fost inceputa urmarirea penala "in rem" pentru infractiuni asimilate coruptiei, "in legatura cu alte aspecte" continute in investigatia jurnalistica publicata, joi, de Rise Project, au precizat cei de la DNA intr-un raspuns la o solicitare a agentiei News.ro. "La data de 10 iulie 2017, procurorii anticoruptie s-au sesizat din oficiu in legatura cu alte aspecte continute in investigatia jurnalistica, publicata la data de 6 iulie 2017 (altele decat cele precizate in comunicatul nr. din Teleorman, al carei obiect principal de activitate este cresterea porcilor si pe care o controleaza de mai multi ani, sa aiba actiuni la purtator, si nu actiuni nominative ca pana in prezent. Diferenta intre cele doua tipuri de actionariat e data de faptul ca actiunile la purtator nu includ elementele de identificare ale detinatorului.

Asemenea tipuri de actiuni sunt folosite si in cadrul firmei de constructii Tel Drum, despre care mai multe anchete jurnalistice au sustinut ca e "patronata" din umbra de Liviu Dragnea, in conditiile in care printre cei care au condus-o s-au aflat Marian Fiscuci, fost coleg de liceu al liderului PSD, sau Liviu Lucian Dobrescu si Mugurel Sorin Gheorghies, doi fosti colegi de facultate. Rise Project a publicat joi un raport atribuit Directiei Generale de Protectie Interna (DGPI), serviciu secret al Ministerului de Interne, intitulat "Nota privind aspecte care afecteaza climatul socio-economic al judetului Teleorman". In acest document, politicianul este prezentat drept "detinatorul majoritar al actiunilor la purtator de la SC Tel Drum SA", ceea ce insemna ca nu pot exista elemente de identificare ale detinatorului actiunilor. "O parte dintre aspectele continute in investigatia jurnalistica publicata la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA", a fost anuntul DNA de vineri. Imediat dupa publicarea ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro