DNA o acuza pe procuroarea Mihaiela Moraru Iorga de favorizarea infractorului

Moraru Iorga ar fi purtat discutii informale cu intermediari ai lui Walter in biroul sau din sediul DNA pentru a stabili modalitatea in care acesta poate fi ajutat, a efectuat unele activitati de ancheta in afara unui cadru legal, in paralel cu urmarirea penala derulata de procurorii DIICOT Ploiesti, si a solicitat efectuarea unor demersuri de identificare si, ulterior, de preluare nelegala spre solutionare a unui dosar inregistrat la DNA — Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, aflat in lucru la un alt procuror.

acum 76 luni (15 Nov 2017)

Procuroarea Mihaiela Iorga Moraru a iesit, miercuri, dupa aproximativ 30 de minute, din sediul DNA Ploiesti, unde fusese citata in calitate de suspect.

"In conditiile in care fata de un inculpat cercetat intr-un dosar aflat pe rolul DIICOT, au fost emise mandatul european de arestare si cererea de dare in urmarire internationala, suspecta Moraru Iorga Mihaiela, la rugamintea expresa a acestuia, l-a ajutat, cu intentie directa, prin acte comisive si omisive, in scopul ingreunarii cercetarilor si tragerea lui la raspundere penala.

Surse judiciare citate de Agerpres au declarat ca persoana care ar fi beneficiat de ajutorul procuroarei este omul de afaceri Florian Walter.

Potrivit DNA, in perioada 2015 - iunie 2017, procuroarea Mihaiela Moraru Iorga a purtat discutii in afara cadrului legal cu persoana urmarita international si a dat curs solicitarii acesteia de a-i acorda ajutor, asigurandu-o ca va administra mijloacele de proba corespunzatoare. Moraru Iorga ar fi purtat discutii informale cu intermediari ai lui Walter in biroul sau din sediul DNA pentru a stabili modalitatea in care acesta poate fi ajutat, a efectuat unele activitati de ancheta in afara unui cadru legal, in paralel cu urmarirea penala derulata de procurorii DIICOT Ploiesti, si a solicitat efectuarea unor demersuri de identificare si, ulterior, de preluare nelegala spre solutionare a unui dosar inregistrat la DNA — Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, aflat in lucru la un alt procuror. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro