DNA intervine in SCANDALUL dezinfectantilor diluati. Kovesi: "Avem dosare legate de sistemul medical"

DNA intervine in SCANDALUL dezinfectantilor diluati. Kovesi:

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat la Europa FM ca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a inceput numeroase anchete in domeniul sanatatii si ca exista dosare legate de sistemul medical. Am avut foarte multi functionari din Ministerul Sanatatii, inclusiv un secretar de stat, consilier al ministrului Sanatatii, director, (anchetati, n.r.) pentru luare de mita sau fapte de coruptie in legatura cu achizitii publice in sistemul de sanatate.

acum 95 luni (10 May 2016)

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat la Europa FM ca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a inceput numeroase anchete in domeniul sanatatii si ca exista dosare legate de sistemul medical.

"Au fost astfel de situatii in multe dosare investigate privind presedinti de consilii judetene si nu numai. Am avut foarte multi functionari din Ministerul Sanatatii, inclusiv un secretar de stat, consilier al ministrului Sanatatii, director, (anchetati, n.r.) pentru luare de mita sau fapte de coruptie in legatura cu achizitii publice in sistemul de sanatate. Am tras de multe ori acest semnal de alarma, inclusiv la ultimul bilant cand am spus ca astfel de achizitii se reflecta direct asupra cetateanului", a declarat sefa DNA la europafm.ro.

Kovesi a precizat ca au foarte multi medici si functionari din minister au fost investigati si ca doar anul trecut zece directori si manageri de spitale au fost trimisi in judecata.

Kovesi a mai precizat ca DNA a deschis dosare legate de sistemul medical, referitoare la aparatura, medicamente sau chiar pe diverse substante, insa a subliniat faptul ca institutia pe care o conduce nu are competenta pe sanatate publica, ci pe coruptie.

"As vrea sa reamintesc tuturor ca in ultimii doi ani am tras semnale de alarma in ceea ce priveste sistemul de sanatate si ce trebuie sa faca statul roman in acest domeniu. Am avut discutii cu procurorul general despre acest caz si am facut schimb de informatii privind dosare de la noi", a declarat Kovesi. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro