DNA face contestatie in anulare la decizia instantei din Alba referitoare la dezincriminarea abuzului in serviciu in cazul secretarului CJ Hunedoara

Update "Acea solutie de la Curtea de Apel Alba-Iulia, care da o solutie cu privire la o contestatie la executare, nu o pot comenta. Pot sa va spun ca, dupa aparitia acelei decizii, noi am analizat motivarea, am decis impreuna cu colegii care au participat la sedinta de judecata sa atacam cu contestatie in anulare", a spus Kovesi, dupa ce a participat la prezentarea bilantului DIICOT, potrivit News.ro Sefa DNA a precizat ca decizia de la Curtea de Apel Alba-Iulia este una izolata.

acum 47 luni (16 Feb 2017)

Update "Acea solutie de la Curtea de Apel Alba-Iulia, care da o solutie cu privire la o contestatie la executare, nu o pot comenta. Pot sa va spun ca, dupa aparitia acelei decizii, noi am analizat motivarea, am decis impreuna cu colegii care au participat la sedinta de judecata sa atacam cu contestatie in anulare", a spus Kovesi, dupa ce a participat la prezentarea bilantului DIICOT, potrivit News.ro

Sefa DNA a precizat ca decizia de la Curtea de Apel Alba-Iulia este una izolata.

"Am studiat practica judiciara cu privire la contestatiile la executare solutionate exact pentru aceleasi motive de catre alte instante, inclusiv decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, si este o solutie izolata", a spus Kovesi.

"Sunt peste 70 de persoane condamnate pentru infractiunea de abuz in serviciu. Va rog sa va uitati la punctul 2 al deciziei, in care scrie , care este infractiunea de abuz in serviciu data in competenta DNA.

Ea a adaugat ca DNA va verifica daca mai sunt si alte astfel de decizii, iar in cazul in care vor fi gasite astfel de in situatii, va fi sesizat procurorul general pentru formularea unui recurs in interesul legii.

Procurorul-sef al DNA a mai aratat ca, dupa decizia Curtii Constitutionale, toate dosarele de la DNA cu abuz in serviciu care au fost trimise in judecata au fost facute in conformitate cu hotararea CCR privind incalcarea legislatiei primare. Decizia Curtii de Apel Alba Iulia

Reamintim, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu executare a fostului secretar general al Consiliului Judetean Hunedoara. Decizia Curtii Constitutionale din iunie 2016 spune ca articolul din Codul penal referitor la abuzul in serviciu este constitutional in masura in care prin sintagma "in mod defectuos" se intelege "prin incalcarea legii, a unei ordonante sau ordonante de urgenta a Guvernului".

Judecatorii au expl... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro