DNA: Din interceptari reiese ca se urmarea atribuirea lucrarilor la Transalpina firmei lui Nelu Iordache

DNA: Din interceptari reiese ca se urmarea atribuirea lucrarilor la Transalpina firmei lui Nelu Iordache

In acest caz, o alta ilegalitate descoperita de procurorii DNA a fost remiterea de la firma condusa de Nelu Iordache catre Directia Regionala de Drumuri si Poduri Craiova a unei oferte de finantare care era falsa, fiind o copie cu modificari fata de datele emise de banca.

acum 43 luni (31 Oct 2016)

Una dintre cele mai importante nereguli descoperite de anchetatorii DNA a fost ca riscul valutar al companiei lui Nelu Iordache a fost transferat in dauna CNADNR. un prejudiciu in cuantum de 45.798.769,92 lei, reprezentand diferenta de curs valutar intre data emiterii biletelor la ordin si data platii lor, compania platind suma de 1.409.852.495,28 lei pentru facturi emise de S.C. In acest caz, o alta ilegalitate descoperita de procurorii DNA a fost remiterea de la firma condusa de Nelu Iordache catre Directia Regionala de Drumuri si Poduri Craiova a unei oferte de finantare care era falsa, fiind o copie cu modificari fata de datele emise de banca.

"Ofertantul trebuia sa prezinte acordul de principiu al unei banci finantatoare privind incheierea unui contract de finantare a executiei lucrarii pentru a avea o oferta financiara conforma, care sa indeplineasca cerintele de calificare. 20/18.02.2014 (...) comunica faptul ca nu este emitentul inscrisului intitulat "oferta indicativa" datat 20.06.2008 in forma si continutul celei prezentate de Corpul de Control al Primului Ministru si ataseaza o copie a documentului autentic", mai arata procurorii DNA.

Anchetatorii sustin totusi ca faptele de fals si cele de uz de fals invocate au fost prescrise din 2008, cand s-ar fi consumat infractiunile.

O alta ilegalitate despre care vorbesc procurorii in rechizitoriu este aceea ca restul ofertantilor, concurentii firmei lui Nelu Iordache, au primit informatii ca nu vor putea fi emise bilete la ordin insa lui Nelu Iordache i s-a transmis ca aceasta modalitate de plata este acceptata.

Omul de afaceri Nelu Iordache si cinci angajati de la Directia Drumuri si Poduri Craiova au fost trimisi in judecata in dosarul "Transalpina 2", in care prejudiciul produs Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale este de aproape 46 de milioane de lei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro