DNA Constanta il ancheteaza pe Radu Mazare in alte doua dosare. Unul este pentru luare de mita, celalalt pentru vanzarea unui teren

DNA Constanta il ancheteaza pe Radu Mazare in alte doua dosare. Unul este pentru luare de mita, celalalt pentru vanzarea unui teren

Radu Mazare sustine ca intr-unul din dosare este acuzat ca ar fi primit mita de la firma de salubrizare dupa ce procurorii sustin ca ar fi crescut taxa de habitat. "Eu si toti consilierii suntem acuzati ca am luat spaga pentru ca anul trecut cand am votat cresterea taxei de gunoi diferentiat, in functie de veniturile populatiei pentru ca noi, Constanta, stateam cu taxa de gunoi de departe cea mai mica din Romania, ea fiind subventionata.

acum 117 luni (2 Oct 2014)

Radu Mazare sustine ca intr-unul din dosare este acuzat ca ar fi primit mita de la firma de salubrizare dupa ce procurorii sustin ca ar fi crescut taxa de habitat. Primarul sustine insa ca suma primita de firma de salubrizare a ramas nemodificata si ca s-a schimbat doar valoarea subventiei.

"Eu si toti consilierii suntem acuzati ca am luat spaga pentru ca anul trecut cand am votat cresterea taxei de gunoi diferentiat, in functie de veniturile populatiei pentru ca noi, Constanta, stateam cu taxa de gunoi de departe cea mai mica din Romania, ea fiind subventionata. Si atunci nu am crescut-o pentru toata lumea, ci am crescut-o diferentiat si suntem acuzati ca firma de gunoi a incasat mai multi bani, avand in vedere ca am crescut taxa si ne-a dat din banii astia spaga noua, mie si intregului Consiliul Local. Problema este ca firma de gunoi a incasat aceiasi bani, subventia pe care o punem noi este mai mica, dar ea incaseaza aceiasi bani", a explicat Mazare.

El a mai spus ca va cere la Inalta Curte de Casatie si Justitie si ridicarea controlului judiciar in dosarul in care este acuzat de luare de mita pentru realizarea cartierului social Henri Coanda. El va prezenta mai multe documente in fata instantei printre care si unul de la Ministerul Justitiei din Liechtenstein.

"Am o veste devastatoare pentru astia de la DNA, niste documente devastatoare pe care le depun la Inalta Curte. Si eu am primit documentul si ministerul Justitiei din Romania din partea ministerului Justitiei din Liechtenstein si o sa-l depunem la Inalta Curte saptamana asta cand o sa cer ridicarea interdictiei de parasirea a tarii. Este un protest adresat ministerului Justitiei din Romania de catre ministrul Justitiei din Liechtenstein privitor la modul in care au folosit documentele trimise de Liechtenstein.

Va mai recomandam:

Omul de afaceri Avraham Morgenstern, chemat miercuri la DNA... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro