DNA cere mandat international de cautare a fostului deputat Sebastian Ghita, disparut la finalul lui 2016

DNA cere mandat international de cautare a fostului deputat Sebastian Ghita, disparut la finalul lui 2016

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti explica in solicitare ca "potrivit sesizarii transmise de organul de politie, care executa mandatul de arestare preventiva emis la data de 05 ianuarie 2017 de Inalta Curte de Casatie si Justitie, inculpatul nu a fost depistat pana in acest moment". Curtea Suprema a emis, joi, mandat de arestare in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita, dupa ce fostul deputat a incalcat conditiile impuse de controlul judiciar, neprezentandu-se, de doua ori la rand, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova, asa cum prevede legea.

acum 83 luni (6 Jan 2017)

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti explica in solicitare ca "potrivit sesizarii transmise de organul de politie, care executa mandatul de arestare preventiva emis la data de 05 ianuarie 2017 de Inalta Curte de Casatie si Justitie, inculpatul nu a fost depistat pana in acest moment".

Mandatul european de arestare este solicitat in vederea predarii inculpatului, fiind aplicabil in tarile Uniunii Europene, iar cererea de urmarire internationala este necesara in vederea predarii inculpatului, fiind aplicabila in tarile ce nu fac parte din Uniunea Europeana, mai arata anchetatorii.

Curtea Suprema a emis, joi, mandat de arestare in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita, dupa ce fostul deputat a incalcat conditiile impuse de controlul judiciar, neprezentandu-se, de doua ori la rand, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova, asa cum prevede legea. Practic, Sebastian Ghita este de negasit din decembrie, cand a ramas fara imunitate parlamentara.

Decizie executorie Mandatul de arestare valabil pentru o perioada de 30 de zile a fost emis in lipsa dupa ce Ghita a disparut fara urma in momentul in care a ramas fara imunitate parlamentara, mai precis pe 19 decembrie 2016. In baza actului emis de magistrati fostul deputat va fi arestat imediat ce va fi gasit, asta desi decizia nu este definitiva, fiind insa executorie. Tocmai de aceea, politicianul ar putea pierde cautiunea de 60 de milioane de lei, dar o decizie in acet caz ar putea fi data la sfarsitul procesului sau. Protejat de imunitate Procurorul DNA care a cerut instantei supreme emiterea mandatului de arestare preventiva in cazul lui Sebastian Ghita, a aratat ca in acest caz fostul deputat a dovedit rea-credinta, nu s-a prezentat in fata instantie, si-a premeditat fuga si se sustrage de la judecata. Practic, fostul parlamentar a incalcat controlul judiciar pe cautiune, pentru ca nu s-a prezen... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro