DNA cere control judiciar pentru primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu. Denuntatorul din dosar a fost amenintat cu moartea

DNA cere control judiciar pentru primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu. Denuntatorul din dosar a fost amenintat cu moartea

Primarita Craiovei, Olguta Vasilescu, trimisa in judecata pentru luare de mita si spalare de bani, se razboieste de ceva timp atat cu procurorii DNA care au instrumentat dosarul, cat si cu principalul martor al acuzarii, cu intentia de a-l decredibiliza. Trimisa in judecata pentru coruptie Lia Olguta Vasilescu a fost trimisa in judecata, pe 19 iulie, in stare de libertate, pentru patru fapte de luare de mita si cate doua fapte de spalare de bani si folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Procurorii DNA i-au mai trimis in judecata, sub control judiciar, pe Radu Cosmin Preda, la data faptelor administrator public al Craiovei, pe care il acuza de complicitate la luare de mita (doua infractiuni) si instigare la spalare de bani, precum si pe Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociatii nonprofit, acuzata de aceleasi infractiuni.

acum 50 luni (5 Aug 2016)

Primarita Craiovei, Olguta Vasilescu, trimisa in judecata pentru luare de mita si spalare de bani, se razboieste de ceva timp atat cu procurorii DNA care au instrumentat dosarul, cat si cu principalul martor al acuzarii, cu intentia de a-l decredibiliza. Ca urmare, martorul a fost jignit sau amenintat cu moartea de sute de persoane care au postat pe pagina de socializare a inculpatei Vasilescu Lia Olguta.

Va face publice date si despre alti martori

De asemenea, acestia subliniaza ca Vasilescu ar fi sugerat indirect pe Facebook ca va face publice date despre ceilalti martori din dosar.

"O alta apreciere relevanta in pozitia adoptata de inculpata este cea referitoare la alti martori audiati in timpul urmaririi penale, potrivit careia sustinatorii sai vor avea posibilitatea, in continuare, in mediul ales pentru comunicare de inculpata, sa ii cunoasca pe oamenii de afaceri care ar fi denuntat-o calomnios, sugerand astfel indirect ca va face publice date despre acestia.

Astfel, incepand cu 30.07.2016, inculpata s-a plasat in spatiul public virtual si, in acest cadru, diferit de cel legal processual, intr-un mod agresiv ca limbaj, si-a facut aparari, a invocat exceptii si cereri. In raport cu realitatea cauzei, respectiv ca faptele retinute in sarcina sa se bazeaza pe probe temeinice, alegerea spatiului virtual public ca optiune procesuala pentru invocarea de cereri si exceptii, criticand probele administrate, legalitatea si temeinicia lor, este incompatibila si contrara dispozitiilor procesual penale.

La data de 3 august 2016, prin interventia sa la un post de televiziune, inculpata a exprimat o pozitie prin care s-a aparat in aceeasi maniera si a continuat sa supuna un alt cadru decat cel procesual si unei altfel de analize decat cea a judecatorului, dosarul in care s-a dispus trimiterea sa in judecata, aflat in prezent pe rolul Tribunalul Bucuresti", sustin anchetatorii.

PostarileLia Olguta Vasilescu a p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro