DNA cere arestarea senatorului Dan Sova

DNA cere arestarea senatorului Dan Sova

DNA a cerut Senatului incuviintarea arestarii preventive a senatorului PSD Dan sova, cercetat in dosarele companiilor energetice Turceni si Rovinari Din actele de urmarire penala ale procurorilor rezulta ca in perioada 2007-2009, suspectul Sova Dan-Coman a semnat mai multe contracte si acte aditionale incheiate intre CER si CET pe de o parte si SCA "Sova si Asociatii" pe de alta parte, firma de avocatura din care facea parte si actualul premier, Victor Ponta. De asemenea, sustin procurorii anticoruptie, a rezultat faptul ca suspectul Sova Dan-Coman in calitate de "avocat coordonator" mentiune trecuta expres in toate aceste contracte, a participat la mai multe discutii legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER si CET si la alte institutii contribuind efectiv la incheierea acestor contracte si acte aditionale efectuand in plus si activitate de consultanta juridica in temeiul acestor contracte si acte aditionale. Intr-un alt caz, in perioada 2 octombrie - 1 noiembrie 2007, cu stiinta, in contextul litigiului dintre CET si Electrica, Dan Sova ar fi insistat pe langa Cristea sa incheie un contract distinct de asistenta juridica cu privire la respectivul litigiu, "contribuind astfel la decizia acestuia de a incheia nelegal un act aditional la contractul de asistenta juridica".

acum 110 luni (13 Mar 2015)

UPDATE 14 45 Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat vineri ca, de indata ce Ministerul Justitiei va trimite la Senat cererea privind retinerea si arestarea preventiva a senatorului PSD Dan Sova, aceasta va fi tratata cu maxima celeritate.

"De indata ce cererea va sosi la Senat, va fi tratata cu maxima celeritate, daca va sosi astazi, sau saptamana viitoare", a afirmat presedintele Senatului, precizand ca sedinta Biroului Permanent al Senatului va lua in analiza aceasta solicitare, asa cum se procedeaza de obicei.

Calin Popescu Tariceanu a mai aratat ca solicitarea care il priveste pe senatorul Dan Sova, impreuna cu dosarele, vor fi inaintate comisiei juridice, pentru un punct de vedere, iar ulterior, plenul va lua hotararea privind incuviintarea cererii de retinere si arestare preventiva. Nu confundati rolul de presedinte al Senatului, nu sunt conducatorul institutiei ca managament, deciziile sunt luate de Biroul Permanent si de plen. Cred ca in astfel de situatii, de o asemenea gravitate, precum arestarea preventiva, deciziile nu se iau batand din palme. Daca componenta administrativa poate fi pusa pe repede inainte, cand e vorba de analiza comisiei juridice, acolo trebuie facuta fara presiune", a mai declarat Tariceanu, despre modul in care Senatul va raspunde solicitarii privind retinerea si arestarea preventiva a senatorului PSD Dan Sova.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza solicitarea DNA in cazul lui Dan Sova, premierul Victor Ponta a spus: "Dar ce a facut domnul Sova?". Tariceanu: judecam caz dupa caz

Intrebat cum vor vota parlamentarii formatiunii sale in cazul cererii privind retinerea si arestarea preventiva a senatorului PSD Dan Sova, Calin Popescu Tariceanu a raspuns: "Judecam caz dupa caz, nu mergem pe decizii pe banda rulanta sau pe decizii stabilite dinainte, ci pe alte criterii".

"In cazul acuzatiilor de coruptie, Senatul a votat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro