DNA a luat in vizor afacerile cu malul marii

In acelasi context, suspecta Antonaru Maria-Otilia, in calitate de functionar in cadrul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea-Litoral, la instigarea suspectilor Duhair Marwan si Craioveanu Ioana-Roxana, a folosit informatii ce nu sunt destinate publicitatii si a permis celor doi suspecti accesul la informatii legate de organizarea si desfasurarea licitatiei publice organizate de catre institutia mentionata la data de 29 aprilie 2016, in scopul obtinerii, de catre acestia, a unor foloase necuvenite reprezentate de sporirea sanselor de castigare a licitatiei prin utilizarea informatiilor in detrimentul celorlalti participanti.

acum 54 luni (12 Jun 2016)

Directorul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea-Litoral este cercetat penal, alaturi de un director de institutie si un om de afaceri care a concesionat o plaja.

Inchirierea plajelor, o afacere de peste 40 de milioane de euro, din calculele noastre, a intrat in vizorul Directiei Nationale Anticoruptie. Procurorii au anuntat inceperea urmaririi penale pentru unul dintre cei mai discreti sefi de institutii din Constanta, Daniel George Papari, directorul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea-Litoral (ABADL). Mai sunt urmariti penal Otilia Maria Antonaru, director in cadrul ABADL, pentru infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii; Marwan Duhair, administrator al unei societati comerciale, pentru trafic de influenta, deturnare a licitatiilor publice si instigare la infractiunea de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, pentru aceasta din urma infractiune fiind anchetata si Roxana Ioana Craioveanu .

Procurorii DNA arata, in ordonanta de efectuare a urmaririi penale, ca in cursul anului 2013, Daniel George Papari, in calitate de director al ABADL, ar fi inchiriat unei societati comerciale administrate de tatal sau, un sector de plaja cu suprafata de 6.203 mp din statiunea Mamaia.

Presiuni si amenintari

Procurorii DNA mai spun ca, in cursul lunii aprilie 2016, Daniel George Papari si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu care decurgeau din functia detinuta si a dispus constituirea unui nou subsector de plaja, care anterior fusese utilizat de institutia mentionata ca si culoar (1.086 m) destinat tranzitarii utilajelor necesare intretinerii plajelor. Apoi, acesta a dispus includerea suprafetei in lista subsectoarelor libere de plaja, suprafata care a fost scoasa la licitatia publica organizata de institutie la data de 29 aprilie 2016.

In acelasi context, suspecta... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro