Diversiunea "istorica" a lui Victor Ponta

Confruntat cu o opozitie de catifea si scapat din tumultul care a urmat esecului la prezidentiale, premierul continua sa ignore subiecte esentiale, planuind, in schimb, sarbatorirea a trei ani de la rasturnarea, prin motiune de cenzura, a Guvernului Ungureanu. Ponta i-a mai girat pe Relu Fenechiu (condamnat la cinci ani de inchisoare), Corneliu Dobritoiu (condamnat, in prima instanta, la un an de inchisoare cu suspendare), Ecaterina Andronescu (urmarita penala in dosarul Microsoft), Dan Sova si Cristian David (acuzat ca a luat 500.000 de euro mita), dar si pe Ioan Mang (acuzat de sapte acte de plagiat) si pe Remus Pricopie (care spunea ca Romulus si Remus au fost gasiti de o vulpe). La zece ani de la semnarea Tratatului de aderare a Romaniei la UE si la trei ani de la preluarea puterii de catre Ponta si aliatii, aderarea la Spatiul Schengen este in continuare un obiectiv nefinalizat, fiind indusa o legatura intre intrare si atacurile la adresa statului de drept si ale justitiei marca PSD.

acum 108 luni (26 Apr 2015)

Confruntat cu o opozitie de catifea si scapat din tumultul care a urmat esecului la prezidentiale, premierul continua sa ignore subiecte esentiale, planuind, in schimb, sarbatorirea a trei ani de la rasturnarea, prin motiune de cenzura, a Guvernului Ungureanu.

"Ii invit pe toti parlamentarii care au votat motiunea pe 27 aprilie 2012 sa participe luni, la Palatul Parlamentului, la evenimentul «3 ani de la inceputul sfarsitului regimului Basescu-MRU-Predoiu». Indiferent de ce a urmat, acesta a indeplinit probabil cel mai important obiectiv al ultimilor ani: a facut dreptate pentru milioanele de romani asupriti de un regim extrem de daunator!

O prima remarca: din lista celor 235 de parlamentari care au votat motiunea de cenzura a USL (lista postata chiar de premier), unii nu vor putea participa la marele eveniment din motive de dosare penale.

Aici se incadreaza Relu Fenechiu (cinci ani cu executare, in dosarul "Transformatorul"), Catalin Voicu (sapte ani, pentru luare de mita), Miron Mitrea (doi ani cu executare, tot pentru luare cu mita) si Viorel Hrebenciuc (in arest la domiciliu).

Dincolo de acest fapt, se pune insa si problema oportunitatii si scopului unui astfel de demers. Nu de alta, dar sunt o sumedenie de subiecte cu adevarat importante care ar merita atentia lui Victor Ponta si ceva explicatii din partea sa si a oamenilor cu functii care il inconjoara. Din calitatea sa de sef al PSD si de partener la guvernare al lui Calin Popescu Tariceanu, Ponta ar trebui sa explice de ce social-democratii au preferat sa afecteze iremediabil imaginea si credibilitatea Senatului Romaniei doar pentru a-l scapa de retinere si de o eventuala arestare preventiva pe Dan Sova, acuzat de procurori ca a distrus probe in dosarul Turceni-Rovinari. A pierdut functia de vicepremier ca urmare a discutiilor si negocierilor din coalitie, nu ca o sanctiune. A ramas ministru al Dezvoltarii si continua sa decida cum sa fie impartite mari sume de bani si d... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro