Disputa intre Basescu, Tariceanu si Nicolicea in plen. "Faceti parte din zoaie"

Disputa intre Basescu, Tariceanu si Nicolicea in plen.

"Nu ma pot abtine sa fac o remarca: vreau sa intelegem cu totii ca presedintele reprezinta statul si nu este seful statului. Un comandant de nava nu are nevoie sa ceara sa ii fie recunoscuta autoritatea.

acum 65 luni (9 Mar 2017)

In cadrul dezbaterilor despre prestigiul Parlamentului, Calin Popescu Tariceanu a facut aluzie la Traian Basescu, vorbind despre capitani de nava. "Nu ma pot abtine sa fac o remarca: vreau sa intelegem cu totii ca presedintele reprezinta statul si nu este seful statului. Nu merge aceasta institutie dupa formula din marina sau din armata: comanda la mine.

A urmat un schimb de replici intre Basescu, Tariceanu si deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Traian Basescu: Observ un soi de lasitate si din partea dlui Nicolicea si din partea dlui Tariceanu. Dle Tariceanu, nu exista om care sa nu recunoasca autoritatea comandatului de nava. Un comandant de nava nu are nevoie sa ceara sa ii fie recunoscuta autoritatea. Dumneavoastra va inchinati altor puteri si apoi vreti sa intariti rolul Parlamentului. Puneti-va asta pe frunte, ca sa se stie ce vreti.

Basescu: De acord, am inteles prea putin, dar dumneavoastra nu ati inteles nimic. Va spun sentimentul meu si sa nu va ganditi ca as viza doar vechi politicieni transferati din regimul anterior. Geamul casei asteia care e Romania, cand dai sa te uiti, e plin de zoaie", spunea atunci Basescu - n.r.) ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro