Disperarea unei familii din Vaslui: fiica de 16 ani a disparut de peste doi ani, dupa o relatie cu un cunoscut medic chirurg

Disperarea unei familii din Vaslui: fiica de 16 ani a disparut de peste doi ani, dupa o relatie cu un cunoscut medic chirurg

Dupa ce au aflat ca medicul chirurg Octavian Marcu, suspectat de procurori ca are legatura cu disparitia fetei, dupa ce a avut o relatie amoroasa cu aceasta, a scapat nevinovat si din cel de-al doilea dosar, in care era acuzat de act sexual cu un minor, parintii fetei nu stiu cui sa se mai adreseze pentru a li se mai face dreptate. Pe langa dosarul de omor, redeschis dupa ce dupa ce judecatorii au decis declaratiile a trei martori, necoroborate cu alte dovezi si un sms care mai degraba pare alibi pentru un posibil autor, nu sunt suficiente probe care sa ateste ca fata ar fi in viata, procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Barlad l-au cercetat pe acelasi medic pentru act sexual cu minor, insa si acest dosar a fost clasat, medicul fiind scos nevinovat.

acum 86 luni (23 Mar 2015)

Dupa ce au aflat ca medicul chirurg Octavian Marcu, suspectat de procurori ca are legatura cu disparitia fetei, dupa ce a avut o relatie amoroasa cu aceasta, a scapat nevinovat si din cel de-al doilea dosar, in care era acuzat de act sexual cu un minor, parintii fetei nu stiu cui sa se mai adreseze pentru a li se mai face dreptate. Deznadajduiti, oamenii vor sa plece la munca in strainatate pentru a face rost de bani sa isi angajeze un avocat care sa se lupte alaturi de ei pentru aflarea adevarului.

De doi ani, de cand politistii si procurorii vasluieni fac cercetari in legatura cu acest caz, familia Motas a inaintat doua memorii procurorului general al Romaniei, cerand preluarea dosarului de catre procurorii Parchetului General, insa amandoua solicitari au fost respinse. Dupa ce au admis plangerea mamei, dosarul a fost retrimis la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui si repartizat aceluiasi procuror care a dat solutia de clasare.

"Noi nu punem la indoiala profesionalismul unui magistrat, nu se cade sa facem asta, insa ne temem de obiectivitatea unui procuror care trebuie sa de-a o solutie intr-un dosar unde a decis mai intai clasarea.

De doi ani de zile, femeia a facut sute de drumuri la Barlad si Vaslui, batand la usa politistilor, in speranta ca ii vor da vesti despre fiica sa.

Redeschiderea anchetei decisa de judecatori

Adriana Motas a disparut pe 5 martie 2013 de la liceul din Barlad unde era eleva. A doua zi, pe 9 martie, doctorul a depus si el o plangere la Politie, reclamand ca este santajat de Adriana Motas, care i-ar fi cerut o suma pe bani pentru a nu face publica relatia lor.

La jumatate de an de la disparitia fetei, cercetarile au fost preluate de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui care au deschis dosar penal pentru omor, chirurgul fiind principalul suspect. Indiciile erau declaratiile a trei martori care au declarat ca a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro