Disperarea parintilor a caror fiica a disparut fara urma acum 4 ani: "Nu vrem decat sa stim ce s-a intamplat cu ea"

Disperarea parintilor a caror fiica a disparut fara urma acum 4 ani:

Pe 5 martie 2017, se implinesc patru ani de cand Adriana Motas, o eleva in clasa a X-a la un liceu din Barlad, a disparut fara urma, in acest caz fiind deschis dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de omor. O alta proba indicata de procurori in decizia de clasare a fost un SMS pe care minora l-ar fi trimis iubitului ei dupa doua saptamani de la data oficiala a disparitiei, in care i-ar fi spus ca ar fi la Bucuresti.

acum 67 luni (20 Feb 2017)

Pe 5 martie 2017, se implinesc patru ani de cand Adriana Motas, o eleva in clasa a X-a la un liceu din Barlad, a disparut fara urma, in acest caz fiind deschis dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de omor.

Anul trecut, dosarul a ajuns pentru verificari la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi, de unde a fost retrimis la parchetul competent din Vaslui cu precizari clare. "Dosarul a fost restituit Parchetului de pe langa Tribunalul (PT) Vaslui cu o serie de masuri concrete stabilite pentru urgentarea cercetarilor, tinandu-se cont de recomandarile instantei (care a dispus refacerea urmaririi penale - n.r.). In ziua programata pentru audienta, barbatul a fost anuntat dupa mai multe ore de asteptare ca nu poate fi primit de nimeni din conducere.

Solutie de clasare infirmata

"Suntem mintiti si purtati pe drumuri de atatia ani de zile.

Intr-un raspuns furnizat cotidianului "Adevarul", oficialii PT Vaslui anunta ca nu exista niciun suspect in acest acest caz si ca "in cauza se efectueaza cercetari sub suspiciunea savarsirii infractiunii de omor". Procurorii din Vaslui au dat o solutie de clasare motivand ca sunt indicii ca minora ar fi in viata.

O alta proba indicata de procurori in decizia de clasare a fost un SMS pe care minora l-ar fi trimis iubitului ei dupa doua saptamani de la data oficiala a disparitiei, in care i-ar fi spus ca ar fi la Bucuresti. In urma verificarilor, s-a stabilit ca expeditorul mesajului este incert, ca textul a fost trimis de pe o cartela cumparata in decembrie 2012 si folosita o singura data, doar pentru respectivul SMS. "Solutia de clasare a cauzei sub aspectul savarsirii infractiunii de omor este neintemeiata, deoarece probatoriul nu este suficient pentru a se ajunge la concluzia ca asupra minorei nu a fost savarsita nici o actiune specifica infractiunii de omor...", au aratat judecatorii Tribunalului Vaslui in motivarea de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro