Discutie Klaus Iohannis-Andrzej Duda: Polonia vrea adancirea cooperarii militare cu Romania

Din varii motive, cateodată, unii politicieni, militarii mai rar, fac afirmaţii care insă nu reprezintă punctul de vedere NATO, ci punctele lor proprii de vedere, de obicei nici măcar punctele lor de vedere, ci anume ganduri pe care le-ar avea ei in relaţia cu această colaborare la Marea Neagră.

acum 39 luni (10 Jul 2016)

Președintele roman Klaus Iohannis și omologul său polonez, Andrzej Duda, au declarat, intr-o conferință de presă comună, că cele două țări iși vor adanci cooperarea militară. Astfel, Polonia va trimite o companie de militari in Romania, așa cum s-a convenit după summitul NATO de la Varșovia.

"Dorim să adancim colaborarea militara cu Romania, Bucureștiul este un partener foarte apropiat", a apreciat președintele polonez, care a adăugat că a discutat cu omologul roman și despre situația din Republica Moldova, "aici, Romania este foarte interesata, trebuie sa adancim securitatea catre est".

Și președintele Iohannis a precizat că "un punct discutat se referă la consolidarea legăturii transatlantice si putem vorbi de o cooperare strategică romano-polono-americană".

Citește și: Ce a obținut Romania in urma summitului de la Varșovia

Klaus Iohannis a subliniat că la summitul de la Varşovia aliaţii au recunoscut importanţa strategică a Mării Negre şi nevoia unui concept operaţional. Din varii motive, cateodată, unii politicieni, militarii mai rar, fac afirmaţii care insă nu reprezintă punctul de vedere NATO, ci punctele lor proprii de vedere, de obicei nici măcar punctele lor de vedere, ci anume ganduri pe care le-ar avea ei in relaţia cu această colaborare la Marea Neagră. Toate acestea nu trebuie să ne ingrijoreze, ci trebuie să ne bucure pentru că inseamnă că există o preocupare reală pentru a găsi soluţia cea mai bună pentru Marea Neagră. Eu cred că şi ministeriala apărării va fi doar un pas, fiindcă NATO nu va putea să pună in practică o măsură amplă (...), probabil va fi un prim pas, un pic mai concret, care va coagula ideile", a punctat șeful de stat roman. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro