Discursurile politicienilor la deschiderea noului an universitar: Iohannis face apel la eliminarea plagiatului, iar Pop le cere studentilor "sa invete carte"

Seful statului a mai spus ca "nu este de acceptat" ca statul sa-si "bata joc" de eforturile celor care au muncit pentru a-si finaliza studiile "din dorinta de a proteja reputatia personala a unui numar de indivizi care si-au dorit o cariera sau un titlu academic pentru care nu au fost realmente pregatiti". Ministrul Cercetarii a vorbit despre finantarea proiectelor de cercetare Ministrul Cercetarii si Inovarii Lucian Georgescu a participat, luni, la deschiderea anului universitar la facultatile de Economie si Administrarea Afacerilor si cea de Medicina din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati. In opinia diplomatului german, in ceea ce priveste dezbaterea actuala "nu este vorba doar de niste detalii ici-colo, este vorba de coerenta, de echilibrul de putere si de alte chestiuni".

acum 62 luni (2 Oct 2017)

"De foarte multe ori auzim sintagma . Printre acestea, cel conform caruia prea multi tineri merg la facultate, cand, de fapt, Romania este pe ultimul loc in Uniunea Europeana din punctul de vedere al tinerilor de 30-34 de ani care au terminat studii superioare. "Nu inseamna insa ca trebuie sa incurajam existenta unor universitati cu grave probleme de management educational doar de dragul statisticii.

Klaus Iohannis: Credibilitatea universitatilor "zguduita" de scandalul plagiatelor

In cadrul aceluiasi eveniment, Klaus Iohannis a precizat ca universitatile pot deveni "un reper moral si o ancora a statului de drept" doar daca au "o reputatie solida, bazata pe un nivel ridicat de credibilitate".

"Ani de-a randul, aceasta credibilitate a fost zguduita de o serie de scandaluri de plagiat. Din nefericire, chiar si astazi gasim scuze pentru a nu avea o baza de date publica a lucrarilor de doctorat.

Seful statului a mai spus ca "nu este de acceptat" ca statul sa-si "bata joc" de eforturile celor care au muncit pentru a-si finaliza studiile "din dorinta de a proteja reputatia personala a unui numar de indivizi care si-au dorit o cariera sau un titlu academic pentru care nu au fost realmente pregatiti".

Presedintele a subliniat si ca este nevoie de predictibilitate in sistemul de invatamant, "deoarece nu ne mai putem permite transformarea tuturor ideilor nastrusnice despre educatie in acte legislative care nu au nicio legatura unele cu altele si cu atat mai putin cu o strategie mai ampla in domeniul educatiei si cercetarii".

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a fost prezent, luni, la Constanta, unde a asistat la ceremonia de deschidere a anului universitar, eveniment organizat in Piata Ovidiu de toate cele trei institutii de invatamant superior de stat din municipiu.

Ministrul Educatiei: "Invatati carte, ajutati... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro